• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Victoryus - напреднал
Добре Tsilkov разбрах и разгледах доста за Фиброциментов сайдинг хареса ми много за това те питам директно понеже в гугъла не можах да намеря цени, кажи ми ако знаеш разбира се какъв е пазара на квадрат със изолация със всичко на този вид фасади говорим за добро качество не мизерий.
Tsilkov - майстор
Има един колега от форума vipltd той предлага сайдинг (даже ми беше обещал мостра :lol: ) - цените по спомени са като на винилиовия 20-30 лв./м2 за самия материал.На SWISSPEARL и ETERNIT които се смятат за "премиум класа" отиваха на 40-60 лв./м2. За монтажа се сещам за дървена скара (срещу която stenmark е видимо против ама не предлага алтернатива) която е евтина особенно ако монтираш сам ,или системни решения от сорта на ETEM-ама там всяко профилче и укрепваща част се смята и е цифра.Ето и малко полезно инфо http://www.swisspearl.com/uploads/media ... 010_04.pdf .На страница 10 има начините на монтаж - системно решение,дървена скара и метална "сбирщайн" скара.
stenmark - специалист
Цилков мен никой не ме питал за скара за да предлагам варианти.Тази дървената я отхвърлям по много причини,най малкото че ще се изкриви само за няколко месеца.Скарата може да е от профили за гипскартон.Мойте спомени за цени на фиброцимента е 16/18лв/кв.Но нещо много важно,аз съм говорил с фирмата и съм виждал мостри/добри са спрямо моя вкус/ няма никаква наличност.Всичко става със заявка трябваше да е някакво количество ,ако ли не чакаш да се събере таково количество.Доставката ми казаха че е от Германия.Фирмата е от Хасково.
Victoryus - напреднал
Благодаря и на Цилков и на Стенмарк улеснявате ме много с инфото и знанията си.
Tsilkov - майстор
stenmark написа:
Скарата може да е от профили за гипскартон.
Явно сме на различни мнения относно "нискобюджетните решения" ама ако продължим да пишем ще "оспамим" темата :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Нова къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: