• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
M.Yankov - специалист
Това е механата.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А това е от преди зимата :)

Изображение

Изображение
ivouz - специалист
Chapara ти го е казал добре ,и съм съгласен с него .Не ти ли го казах и аз на лични...?
M.Yankov - специалист
ivouz написа:
Chapara ти го е казал добре ,и съм съгласен с него .Не ти ли го казах и аз на лични...?
Да да, и се съгласих :) От тогава не съм ходил :-D чета, питам, събирам идеи, отхвърлям идеи... Бавно и прагматично .. наистина еуфорията от придобиването на имота ми притъпи останалите усещания. А обичам да "играя на сигурно" ... Да не го коментираме повече мисля че нещата влизат в ред :)

И да не е спам малко по темата:
за банята купих стара дървена врата. (категорично отхвърлям PVC или AL) Масивна е и въпреки, че е с три прозорчета е сериозно тежка. Уикенда започнах да свалям старата боя с пистолета за горещ въздух. Дървото отдолу е в много добро състояние - бяло и плътно дори в долния край на вратата.
Имах някакви резерви, защото беше доста шуплеста боята, но цената беше тънка и дори при вариант огрев нямаше да ме е яд.
Та врата е красива... оказа се и здрава. Остава за банята :)
Въпроса ми тук е - трябва ли и с какво да обработя вратата под лака? (предполагам лака също е от значение?) Предвид големината на банята почти сигурно е, че вода ще попада пряко върху нея.

п.с. ако е от значение - за всички врати и прозорци съм се спрял на цвят орех.
ivouz - специалист
Тая врата за банята с блажна ли беше боядисана?Ако ще оцветяваш с лазурен лак на алкидна основа.Значи зашкурваш добре нанасяш лака като изсъхне пак шкурка ситна и втора ръка!
M.Yankov - специалист
Благодаря за бързия отговор!
Тая врата за банята с блажна ли беше боядисана?
Да с боя е.
Свалям боята до дърво (поне три слоя различавам) имам предвид и шкуренето.
Значи само с лак е достатъчно... без някаква предварителна обработка преди лакирането?
ivouz - специалист
Хубаво мислиш за за оцветяването на дограмите но,помисли за комуникациите .Примерно къде ще отвеждаш мръсния канал от къде ще вземеш чистата вода Крез по нагоре ти каза за ел. инст.
Такива неща се мислят по отрано.Другото по ред.
Това какво е:

Прикачен файл

bania.JPG
bania.JPG (48.36 KиБ) Видяна 2156 пъти
ivouz - специалист
Капандурата сега я забелязах,трябва да я преместиш.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27

Тема "Преустройство на селска къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: