Аз мисля да излориам цялата къща с графитен EPS.
Някой има ли отзиви за него?
Благодаря.
Благодаря.
mindless написа:Това, което мога да изтъкна като недостатъци към момента е, че стените при удар с ръка кънтят повече, отколкото тухлена стена.
Забелязах че стени изпълнени с гипсокартон вместо мазилка също кънтят буквално като почукване по фазер.Дюбелирането особено в най-лекия, който се води Термо и е 350кг/м³, за всичко различно от окачване на картина на стената, трябва да се прави със специлани дюбели за поробетон. В този за вътрешни стени, който е 700кг/м³ се дюбелира спокойно.Знаем за това. Ще го спазим.
Малко съвети, които мога да дам са да се внимава при зидането на първия ред, особено ако мислите, че отвърте ще минете само с шпакловка. Тъй като Ytong-а се зида със специално лепило и то е тънкослойно, ако първия ред не е перфектен, няма как това да се компенсира нагоре. Също така минаването само с шпаклова предполага и перфектна бетонна конструкция. Също имайте предвид, че при 35см зидария и обикновено 25см конструкция, стената ще стърчи с 10см, кото допълнително усложнява задачата за перфектното зидане на първия ред.Ще обърнем внимание на хората, които ще строят грубия строеж. Затова споделих , че се притеснявам дали проектанта знае за изолирането на топлинните мостове. После кухините се попълват с топлозолационни плочи на същата фирма.
Другият вариант за който мисля е 25 см Итонг и 10 см топлоизолация от минерална вата на цялата къща /Искам максимално природни материали да използвам/. Но така е май по-скъпо , а в първият вариант нещо ти отразявали в квадратурата.
papalin4o написа:Аз мисля да излориам цялата къща с графитен EPS.Това ми е достатъчно :
Благодаря.
mimilisa написа:Според теб тази вата от клипа е минерална ?papalin4o написа:Аз мисля да излориам цялата къща с графитен EPS.Това ми е достатъчно :
Благодаря.
https://www.youtube.com/watch?v=3HC_3vEf3WY
Минералната вата не гори и не прави конденз.
papalin4o написа:Здравейте. Малко страничен въпрос, но какво мислите за подовото отопление?Пиша понеже аз съм с водно подово, вързано към пелетна камина и бойлер.
Другото което ме интересува е, че зная и, че съм чел, че не е хубаво да бъде на паркет или ламиниран паркет, защото дървото е най-добрият термоизолатор. Имате ли някакво пряко наблюдение над ламинат с подово да кажем?
Едната стая ще бъде много просторна и голяма, и искач да има френски прозорци, и затова много много няма да имам къде да поставя радиатори и затова обмислям подово отопление, но пък тя ще бъде с ламинат или паркет, само частта където ще бъде кухненското ще бъде с теракот.
Благодаря Ви.
П.П. Имате ли представа каква е цената на подовото, и дали не се предлагат такива които да могат да се монтират от обикновенни майстори, а не от фирма която ще ми одере кожата
mimilisa написа:Аз ще си изолирам максимално добре къщата и ще заложа на камина на дърва с въздуховоди и климатици. В големият студ на дръвца през другото време на климатици.Като идея не е лощо, но помислете за диверсификация на отоплението когато няма ток. И аз не харесвам генератори работещи на течно или газообразно гориво за произвеждане на ел. енергия. Не харесвам и ЮПСи или акумулатори, затова имам котелна инсталация на твърдо говиво и естествена циркулация, която е независима от наличето на ел. енергия. Отопление с климатици и въздушно отопление определено е обречено на провал при липса на ток.
Няма нищо по-хубаво от живият огън.
А тези сложни системи със юпиеси не са за моята нервна система.
vsterev написа: Ако искаш можеш и сам да си слагаш серпантинте, но не ти го препоръчвам, защото ако объркаш нещо трябва да къртиш гранитогрес и след това замазката за да ги изправяш. Технологията е следната плоча над плочата се слага найлон или влагоизолация, след това се полага XPS или ЕPS с висока плътност, над него се монтират серпантините и след това замазка, а отгоре плочки. При мен изолацията 10 см, а замазката колкото дойде от 5 см. нагоре, но средно ми излезе 7-10см.Не съм съгласен на 100%,
За ламинат съм чувал, че има специален за подово, но не рискувах, понеже четох че при нагряване отделят вредни вещества от лепилата. Стандартно се прави с плочи гранитогрес.
Цената на самите серпантини не е висока, но като сложиш изолацията, замазката, последващите колектори с помпи, задвижки, дебитомери, управление и камина си става висока.
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
шоп написа:Камината мисля да е с естествено движение на топлия въздух. Ще има вентилатор да бута, но няма да завися от него. По моят проект ще е в средата на къщата и ще топли горните стаи. Няма да се налага да се отвежда топъл въздух на далечни разстояния. пък тока не го спират за повече от няколко часа и то много рядко. Дори и да спре тока, на една изолирана къща няма да умра от студ за няколко часа.mimilisa написа:Отопление с климатици и въздушно отопление определено е обречено на провал при липса на ток.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: