Чудех се дали изобщо да се включа в темата, но забелязах, че известно време мисля по казуса който имате, дали да купите готова къща или да си построите нова от нулата. Мисля си , че трябва да започнете с други въпроси и то не към съфорумците а към себе си. Интересно ми е колко къщи(домове) мислете да построите през живота си, един, два, няколко? Работите в чужбина и си идвате за някой друг месец, колко време ще продължи това, а ще се установявате ли изобщо тук, кога ще стане това, в трудова възраст ли, а после какви ще са ви доходите, ще стигат ли? То дойде ред и на, а мислите ли да създадете семейство, деца? Локацията подходяща ли е, а къщата, а половинката дали няма да иска нови промени, а дали Вие след някоя друга година няма да сте на друго мнение...? Нямате парите за целия проект и искате малко по-малко. Не винаги е правилното решение, познавам хора които строят от 20 години и още не са спали вътре. Друг аспект, завършите една стая, докато съберете пари за другата и те модите се сменили и новите материали не се връзват с първата стая, ами сега...? Примери много... . Попитали един чужденец, който дълги години живял в България какво правят българите , той отговорил: "Цял живот строят къща." , а после, "После живеят в пристройка до къщата". Та мнението ми е, че при толкова много имоти на пазара все ми се струва, че ще попаднете на нещо, което да се приближава до вкусовете Ви, а че не Ви харесват подовите настилки или цветът на стените е най-малкия проблем, нанесете се и си поживейте а докато сте в чужбина някой доверен човек ще се погрижи при следващото Ви завръщане всичко да е според вкусът Ви. Остана най-важното - финансирането, то щом сте се принудили да работите в чужбина е ясно ама както се казва "Да сте жив и здрав а пък пари се изкарват". И само да допълня, бях на 16 когато започнахме първия семеен проект, участвал съм в два и не съм свършил още, предпочитам да се прибера и да си отворя бира от колкото да лепя плочки или да бъркам бетон
.