• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Sandman - специалист
пон мар 02, 2020 12:04 amБаш Майсторо написа:
То само плочки като сложиш...
Благодаря ти!
Да, тавана ще е с картон. Всичките тавани. Най-лесно и прилично ще станат в моя случай.
А за хидроизолацията, предпочитам да се презастраховам, за да ме си бия главата някой ден що съм спестил едни Х лева :-D Водата си е вода, все си намира път...

За картона съм си взел фюгенфюлер и съм решил с хартиена лента да е. Прочетох, че и ти така си направил. Доколкото четох и гледах по клипове, с нея по-трудно се работи, но става най-читаво. Имам един жираф на парксайд да шкуря с него като му дойде времето.
Пода на банята малко ме притеснява как ще го направя. Имам една капандура 50*50, точно където ще е душа. През нея се влиза в "мазето" под коридора. Ще вкарам през нея балона за хидрофорната уредба и ще я запечатам в последствие. Там баш мисля да бодна и линеен сифон. Замазката малко ме притеснява как ще я направя, но ще видим :)
Тръбните разводки ще са под банята, ще имам достъп през едно малко прозорче до там, но ще го поразширя по някое време.
Взех няколко хюнебека, но още не съм подпрял отдолу пода, че не остана време...
Sandman - специалист
Малко ъпдейт :)

Конструкциите на таваните ги завършихме. Този в дневнокухнята сигурно не го изпълних по най-правилния начин, но така ми се видя най-лесно и здраво, въпреки няколкото профила в повече...
Окачвачите първо бяха едни ламаринени, но такива имаше в магазина. Рязах ги и слагах по 2 в едната стая. После си взех на кнауф, от яките :)

Прикачен файл

photo_2020-06-10_09-01-44.jpg

Прикачен файл

photo_2020-06-10_08-56-46.jpg

Прикачен файл

photo_2020-06-10_08-54-50.jpg

Прикачен файл

photo_2020-06-10_08-54-06.jpg
Sandman - специалист
Направихме и малко разчистване на двора. Изгорихме една гора джанки и дребосъци останали от подмяната на покрива и изкорубването на подовете. Бая огън и жега беше :-D
Дебелите греди от покрива бяха нарязани и подредени да чакат участта си някога, като им дойде ред.
Резачката много ми хареса, това и беше "бойното кръщене" и се справи повече от перфектно.

И малко цветенца, растящи в двора. Бял мак и божури, божурите си ги заварихме и решихме да си ги запазим.

Прикачен файл

photo_2020-06-10_09-05-19.jpg

Прикачен файл

photo_2020-06-10_09-04-43.jpg

Прикачен файл

photo_2020-06-10_09-03-29.jpg
Sandman - специалист
Решихме да свържем мазето с дневната, понеже ще се ползва за котелно/перално/склад и т.н., зимата ще е криво да излизаш и обикаляш с такъмите нагоре-надолу. Стълбите ще са дървени и малко стръмни, 60тина санта е ширината на отвора. Ще има капак отгоре, за да не е все отворено.

Взехме сачак и дъски за да затворим най-после стрехите. Мажем всичко с отработено масло срещу влага и гадинки.

За стаите реших да сложа фибранче под замазката, 5сантиметра. Ще го дюбелирам, понеже има луфтове на доста места по малко. Може и да е малко излишно, но няма да навреди :) Отгоре ще е 5-6 санта замазка армирана с мрежа Ф1,8 70*70мм.

Прикачен файл

photo_2020-06-10_09-09-08.jpg

Прикачен файл

photo_2020-06-10_09-08-11.jpg

Прикачен файл

photo_2020-06-10_09-07-21.jpg

Прикачен файл

photo_2020-06-10_09-06-20.jpg
stefanjor - специалист
Яко бачкане... като гледам още колко остава...
Опела държи ли се? :-D
Sandman - специалист
ср юни 10, 2020 11:06 amstefanjor написа:
Яко бачкане... като гледам още колко остава...
Опела държи ли се? :-D
Опела е куче :rock: :prayer:
Имам и донор, отлежава и нямам 1 час свободен да свърша нещо по колата :|
Къщата е приоритет, няма начин. Пусто заради тия вируси пропуснахме известно време да работим, лани също имахме месеци пропуск заради лошо време и други спънки.... ма ше стане се някога де :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юни 10, 2020 9:32 amSandman написа:
... Стълбите ще са дървени и малко стръмни, 60тина санта е ширината на отвора....
Както е в ъгъла трапа за стълбата, не виждам как ще минавате
Sandman - специалист
ср юни 10, 2020 1:17 pmn_a написа:
ср юни 10, 2020 9:32 amSandman написа:
... Стълбите ще са дървени и малко стръмни, 60тина санта е ширината на отвора....
Както е в ъгъла трапа за стълбата, не виждам как ще минавате
Нещо от този род ще е:

Прикачен файл:
photo_2020-06-10_13-27-31.jpg
photo_2020-06-10_13-27-31.jpg (76.83 KиБ) Видяна 2070 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юни 10, 2020 1:28 pmSandman написа:
Нещо от този род ще е:
Спрямо дупката как ще е...
Sandman - специалист
ср юни 10, 2020 2:21 pmn_a написа:
ср юни 10, 2020 1:28 pmSandman написа:
Нещо от този род ще е:
Спрямо дупката как ще е...
Първо стъпало ще е на нивото на камъка на зида, може и самия зид, не сме го мислили още.
На височина е към 2 и нещо до ниво под на стаята.
Една идея ще поразширя отвора де, ще отнема малко от гредите. Те гредите не са греди, а цели дървета поодялкани до приблизително квадратна форма със сечение 30тина санта. Щях още тогава ама има няколко яки пирона, които трябваше да извадя ма ме домързя...
На капака ще има вертикална опора(парапет от тръба сигурно), продължаваща отдолу по стената

Така (малко с пейнта, сори) :
Прикачен файл:
Untitled.png
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23

Тема "Мечтаният дом (стара селска къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: