• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Abu - напреднал
Провисналото задължително ще го повдигна, относно захващането на гредата за колоната виждам съм, че продават г-образни планки на 135градуса.
gogo7777 - майстор
Естествено, това го коментирахме. Ама да я напъва докато е време, щото после ще повдига барабар с покрива.
gogo7777 - майстор
чет юни 27, 2024 12:02 pmAbu написа:
Провисналото задължително ще го повдигна, относно захващането на гредата за колоната виждам съм, че продават г-образни планки на 135градуса.
И за тия планки ще закрепиш бичмето с какво?.....с някакви винтчета ли?
Може да хване за колоната дървена такава, с необходимата височина, а кобилицата просто да стъпи върху нея. Товарът ще я държи достатъчно здраво, но така или иначе може да се хване с 3-4 винтчета 6х150, 180, 200......в зависимост от сглобката.
Ако не иска да добавя дървени колони, може да хване за колоната парче от греда, 50см примерно, с два анкера, големи шайби, като дори може да ги скрие. Това би било напълно достатъчно.
Щом му е по лесно да работи с дърво, да обърне внимение на препоръката ти за ъгъла на кобилицата!
https://cdn5.focus.bg/bazar//38/pics/38 ... 79a174.jpg
Abu - напреднал
Прикачен файл:
IMG_0221.jpeg

При този вариант ъгъла за кобилицата е 45градуса
MamaMy - майстор
Според мен варианта с метална кобилица е най-елегантен и евтин. Също така най-малко се набива на очи. Ако се направи арка от правоъгълен профил е още по лесно. Трябва само да намерите фирма която има тръбогиб. Услугата не е скъпа и отпада всякакво заваряване. Слагате огънатия профил където трябва да легне, повдигате с парче греда и крик по средата на дъгата и тогава дупчите колоната и слагате анкерите.
chapara - майстор
За това гворех и аз, ,,засводяване".
Abu - напреднал
Това определено изглежда доста елегантно решение =D> , въпросът е с какви размери профил ще ми свърши работа и трябва ли да се получи цяла полуокръжност?
gogo7777 - майстор
При този вариянт няма ъгли, което ще изисква по-сериозен профил.
chapara - майстор
Железния Гого да каже.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Провиснали греди на навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: