• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 2:20 pm, променено общо 1 път.
kokopi4a - специалист
За влагата не мога да кажа дали ще има проблеми,гредите не бяха съвсем мокри.Почети сухи бяха когато започнах да ги затварям с ГК, но когато е правена конструкцията са били мокри.Така че за влага та няма да има проблеми.Между ГК и външната стена има от 15 до 20 см. разстояние кото съм запълнил с минерална вата.
kokopi4a - специалист
Стефан написа:
kokopi4a,
Имам два въпроса:
1. Покажи на снимка къде е стълбището за втория етаж
2. Когато се ходи по горния етаж, няма ли опасност да се напука тавана на долния?
На снимка 447 се вижда къде е стълбата за втория етаж,но още не е монтирана стълбата и затова не я виждаш.
kokopi4a - специалист
Стефан написа:
kokopi4a,
Имам два въпроса:
1. Покажи на снимка къде е стълбището за втория етаж
2. Когато се ходи по горния етаж, няма ли опасност да се напука тавана на долния?
За втория ти въпрос си много прав.В това и аз бях сигурен и се опитвах да обедя собственика,но той беше категоричен че трябва да се виждат гредите и да не им се намаля от размера. Иначе наистина се напука но само на едно място до стълбата,а сега вече незнам.Такава беше поръчката,Все пак работя по желание на клиента.По този твой въпрос разбирам че си прегледал доста добре снимките и си приценил рисковета от напукване на уязвимите места.Радвам се когато ми се задават смислени въпроси.
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 2:20 pm, променено общо 1 път.
kokopi4a - специалист
Стълбата си е там където са си поискали хората,а в дъното където казваш ще е камината.Дупката за стълбата е мерена по самата стълба,която никак не е лоша кото изпълнение,само дето не е за пиинали хора.Иначе няма да има проблеми с качването и слизането по нея.
n.nikoloff - специалист
Колега поздравления за труда ти! Дано само собственика не започне да прехвърля вината върху тебе като види първите проблеми. А те ще са много. Толкоз много, че на есен ще му се иска да я запали. От това, което сподели, че си изпълнявал като дейности може да се окаже, че е единственото читаво нещо по тази къща (изкушавам се да кажа барака, защото това е масовото изпълнение в БГ и сетне се носи славата, че т.нар. сглобяеми къщи не стават за целогодишно живеене).
Гредите са се напукали, защото са се образували от големи вътрешни напрежения, резултат от неконтролируемо съхнене.
И още хиляди неща могат да се напишат като препоръки, но е по-добре да пиша на порции. (сега влизам и съм се намръзнал по обектите...)
housedoktor - майстор
Мен ме притеснява фибрана отвън....това ще попре4и на къщата да диша и влагата ще остава в дървената конструкция.Освен това отвора за стълба ми се вижда малък
n.nikoloff - специалист
На този тип къщи въобще не им е нужно да "дишат". Нужно е в разрез стената да е изпълнена стриктно по технология. От вътрешна страна се полага мембрана, която пропуска влагата едностранно (от конструкцията към гипсокартона), а отвън се слага "ветроупорна мембрана" , която пък хептен нищо не пропуска... Просто влажността на затворената дървена конструкция не трябва да надвишава 12-13% равновесна влажност ( а не контактна) и не трябва да има никакви пукнатини - те са смърт за якостните показатели на конструкцията...)
8180 - майстор
n.nikoloff написа:
На този тип къщи въобще не им е нужно да "дишат". Нужно е в разрез стената да е изпълнена стриктно по технология. От вътрешна страна се полага мембрана, която пропуска влагата едностранно (от конструкцията към гипсокартона), а отвън се слага "ветроупорна мембрана" , която пък хептен нищо не пропуска...
Б**х, маа му, Николов - я, пак!?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: