tretre, баш с Фло за бетоните не се закачай! Че и със всякакви химии. От това разбира сериозно. С тая цена не знам защо провокира, но иначе от химии и бетони си разбира.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulhomes2
- майстор
269 мнения в "Идеен проект за къща"
Фло
- специалист
Провокирам разговор с тази цена колега,защото изтръпвам като помисля,че автора на тази тема ще тегли сериозен кредит да строи,и кредита му е оскъпен 2,5 пъти.Строителството е скъпо занимание, да заравяш в земята едни пари си е жива мъка отвсякъде.Искам да помогна и покажа,че винаги има и алтернатива и за нея трябват малко усилие за повече знания и информация и кадърни проектанти.Ето на колегата tangarov например покрива от вероятните 130 квадрата му е излязъл поне 10 000 лв.,докато моя от 200 кв. е 4000лв.Да не говорим,че след 15 г. ще сменя керемидите,докато ламаринобетона ще набира допълнителна якост следващите 150-200 години.
Тука трябваше да кипи от идеи на съфорумци за алтернативи по посока на нисък бюджет,вместо това- обичайните заяждания.Можеше да се говори например и за други конструктивни решения извън бетона, метална конструкция на етаж 2, или смесена метал-дърво и т.н.Ето и колегата vipltd,вместо да даде алтернатива се прави на интересен ,а има какво да каже по железата например.
Тука трябваше да кипи от идеи на съфорумци за алтернативи по посока на нисък бюджет,вместо това- обичайните заяждания.Можеше да се говори например и за други конструктивни решения извън бетона, метална конструкция на етаж 2, или смесена метал-дърво и т.н.Ето и колегата vipltd,вместо да даде алтернатива се прави на интересен ,а има какво да каже по железата например.
Бат Иво
- специалист
tretre написа:А а а има още един луд - майстора за 30лв. на денФло написа:Ще повторя за неразбралите: в момента оптималната себестойност на квадратен метър за груб строеж (на къща) категория 5 е в рамките на 50-70 лв.,което зависи от разумния и информиран подход на инвеститораСамо аз ли забелязвам , че тоя е луд?

jekasus
- майстор
Бат Иво написа:Има, има за 600-700 лв. на месец за соц. и здравни сигурни си работят. Там в Испанско как е, добрите със сигурност работят, а паплач какво правят?tretre написа:А а а има още един луд - майстора за 30лв. на денФло написа:Ще повторя за неразбралите: в момента оптималната себестойност на квадратен метър за груб строеж (на къща) категория 5 е в рамките на 50-70 лв.,което зависи от разумния и информиран подход на инвеститораСамо аз ли забелязвам , че тоя е луд?![]()
tangarov
- специалист
Фло написа:Ето на колегата tangarov например покрива от вероятните 130 квадрата му е излязъл поне 10 000 лв.,докато моя от 200 кв. е 4000лв.Да не говорим,че след 15 г. ще сменя керемидите,докато ламаринобетона ще набира допълнителна якост следващите 150-200 години.Тук си прав Фло, точната сметка за покрива ми от 137 кв.м. е 9650 лв. тотал, в т.ч. улуци от пластифицирана ламарина, обшивки, водосточни тръби, челни дъски, дъсчена обшивка, импрегнант, паропропусклива мембрана, двойна скара, керемични керемиди, отдушник за канализацията, вентилационни керемиди, било сух монтаж, гребени на най-долния ред керемиди против птици ...
Сигурно ще се наложи и да се сменя някоя керемида през годините. Ще дойде и момент за по-основен ремонт ... няма вечни неща.
Фло
- специалист
Испанецо,30 лв.на ден са 900 лв на месец,което не е малко за българския стандарт. Да не се окаже,че лудия си ти,дето бачкаш в Испания на мижаво ниво по отношение на техния стандарт,ако бачкаш въобще де.Това са цените тука ,в кризата! Другият вариант е 30-35 лв на квадрат за свършена работа до етап готов груб строеж.
Фло
- специалист
tangarov написа:Е-е-е, а сега се постави на мястото на автора на тази тема и този покрив да ти струва 25 000 лева! За това говоря.Казахме,че за нещо,което обичайно струва 1 лев на него му струва 2,50лв.Сега разбирате ли за какво е темата?Фло написа:Ето на колегата tangarov например покрива от вероятните 130 квадрата му е излязъл поне 10 000 лв.,докато моя от 200 кв. е 4000лв.Да не говорим,че след 15 г. ще сменя керемидите,докато ламаринобетона ще набира допълнителна якост следващите 150-200 години.Тук си прав Фло, точната сметка за покрива ми от 137 кв.м. е 9650 лв. тотал, в т.ч. улуци от пластифицирана ламарина, обшивки, водосточни тръби, челни дъски, дъсчена обшивка, импрегнант, паропропусклива мембрана, двойна скара, керемични керемиди, отдушник за канализацията, вентилационни керемиди, било сух монтаж, гребени на най-долния ред керемиди против птици ...
Сигурно ще се наложи и да се сменя някоя керемида през годините. Ще дойде и момент за по-основен ремонт ... няма вечни неща.
tangarov
- специалист
Аз съм на мястото на автора и точно затова пиша. Теглил съм 15 годишен кредит за тази къща и затова всяко решение по нея съм го премислял по 100 пъти не по два-три пъти.....
И не е толкова страшно - за 15 години ще върна в банката 1,5 пъти изтегленото, не 2,5 пъти. Но си е цифра. Абе да сме живи и здрави да бачкаме пък другото ... Може пък да свърши света тая година и да ни излезе късмета да не ги плащаме тези кредити ....
И не е толкова страшно - за 15 години ще върна в банката 1,5 пъти изтегленото, не 2,5 пъти. Но си е цифра. Абе да сме живи и здрави да бачкаме пък другото ... Може пък да свърши света тая година и да ни излезе късмета да не ги плащаме тези кредити ....
Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература