• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulhomes2 - майстор
tretre, баш с Фло за бетоните не се закачай! Че и със всякакви химии. От това разбира сериозно. С тая цена не знам защо провокира, но иначе от химии и бетони си разбира.
vipltd - специалист
Може би тайната е в оставащия кофраж и конструктора,забравил да заложи арматура.
Фло - специалист
Провокирам разговор с тази цена колега,защото изтръпвам като помисля,че автора на тази тема ще тегли сериозен кредит да строи,и кредита му е оскъпен 2,5 пъти.Строителството е скъпо занимание, да заравяш в земята едни пари си е жива мъка отвсякъде.Искам да помогна и покажа,че винаги има и алтернатива и за нея трябват малко усилие за повече знания и информация и кадърни проектанти.Ето на колегата tangarov например покрива от вероятните 130 квадрата му е излязъл поне 10 000 лв.,докато моя от 200 кв. е 4000лв.Да не говорим,че след 15 г. ще сменя керемидите,докато ламаринобетона ще набира допълнителна якост следващите 150-200 години.
Тука трябваше да кипи от идеи на съфорумци за алтернативи по посока на нисък бюджет,вместо това- обичайните заяждания.Можеше да се говори например и за други конструктивни решения извън бетона, метална конструкция на етаж 2, или смесена метал-дърво и т.н.Ето и колегата vipltd,вместо да даде алтернатива се прави на интересен ,а има какво да каже по железата например.
Бат Иво - специалист
tretre написа:
Фло написа:
Ще повторя за неразбралите: в момента оптималната себестойност на квадратен метър за груб строеж (на къща) категория 5 е в рамките на 50-70 лв.,което зависи от разумния и информиран подход на инвеститора
Само аз ли забелязвам , че тоя е луд?
А а а има още един луд - майстора за 30лв. на ден :shock: :?
jekasus - майстор
Бат Иво написа:
tretre написа:
Фло написа:
Ще повторя за неразбралите: в момента оптималната себестойност на квадратен метър за груб строеж (на къща) категория 5 е в рамките на 50-70 лв.,което зависи от разумния и информиран подход на инвеститора
Само аз ли забелязвам , че тоя е луд?
А а а има още един луд - майстора за 30лв. на ден :shock: :?
Има, има за 600-700 лв. на месец за соц. и здравни сигурни си работят. Там в Испанско как е, добрите със сигурност работят, а паплач какво правят?
tangarov - специалист
Фло написа:
Ето на колегата tangarov например покрива от вероятните 130 квадрата му е излязъл поне 10 000 лв.,докато моя от 200 кв. е 4000лв.Да не говорим,че след 15 г. ще сменя керемидите,докато ламаринобетона ще набира допълнителна якост следващите 150-200 години.
Тук си прав Фло, точната сметка за покрива ми от 137 кв.м. е 9650 лв. тотал, в т.ч. улуци от пластифицирана ламарина, обшивки, водосточни тръби, челни дъски, дъсчена обшивка, импрегнант, паропропусклива мембрана, двойна скара, керемични керемиди, отдушник за канализацията, вентилационни керемиди, било сух монтаж, гребени на най-долния ред керемиди против птици ...

Сигурно ще се наложи и да се сменя някоя керемида през годините. Ще дойде и момент за по-основен ремонт ... няма вечни неща.
Фло - специалист
Испанецо,30 лв.на ден са 900 лв на месец,което не е малко за българския стандарт. Да не се окаже,че лудия си ти,дето бачкаш в Испания на мижаво ниво по отношение на техния стандарт,ако бачкаш въобще де.Това са цените тука ,в кризата! Другият вариант е 30-35 лв на квадрат за свършена работа до етап готов груб строеж.
jekasus - майстор
Фло, какво е крайно покритие на твоя покрив, че не ми излиза крайната цена :?Ламарина, бетон, .........?
Фло - специалист
tangarov написа:
Фло написа:
Ето на колегата tangarov например покрива от вероятните 130 квадрата му е излязъл поне 10 000 лв.,докато моя от 200 кв. е 4000лв.Да не говорим,че след 15 г. ще сменя керемидите,докато ламаринобетона ще набира допълнителна якост следващите 150-200 години.
Тук си прав Фло, точната сметка за покрива ми от 137 кв.м. е 9650 лв. тотал, в т.ч. улуци от пластифицирана ламарина, обшивки, водосточни тръби, челни дъски, дъсчена обшивка, импрегнант, паропропусклива мембрана, двойна скара, керемични керемиди, отдушник за канализацията, вентилационни керемиди, било сух монтаж, гребени на най-долния ред керемиди против птици ...

Сигурно ще се наложи и да се сменя някоя керемида през годините. Ще дойде и момент за по-основен ремонт ... няма вечни неща.
Е-е-е, а сега се постави на мястото на автора на тази тема и този покрив да ти струва 25 000 лева! За това говоря.Казахме,че за нещо,което обичайно струва 1 лев на него му струва 2,50лв.Сега разбирате ли за какво е темата?
tangarov - специалист
Аз съм на мястото на автора и точно затова пиша. Теглил съм 15 годишен кредит за тази къща и затова всяко решение по нея съм го премислял по 100 пъти не по два-три пъти.....
И не е толкова страшно - за 15 години ще върна в банката 1,5 пъти изтегленото, не 2,5 пъти. Но си е цифра. Абе да сме живи и здрави да бачкаме пък другото ... Може пък да свърши света тая година и да ни излезе късмета да не ги плащаме тези кредити ....
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: