Ето нещо от Стройко по темата:
http://www.wallroofpanel.eu/bg/products-bg.php
http://www.wallroofpanel.eu/bg/products-bg.php
v_tan написа:Идеята ми е да се получи високо паропропусклив слой (отдушник) от където да се изпарява влажен въздух ако има натрупване на влага зад изолацията. То е ясно че ако има проблем това не е решение, просто теоретично се чудя би ли работило нещо такова. Може би ватата трябва да е затворена отпред и с паропропусклива мембрана (еднопосочно навън).Май питането е към Цилков, но ще си позволя да споделя.
v_tan написа: дали би имало някакъв ефектЩе подобриш двиежението на въздуха и съответно вентилируемостта на слоя.В случея доколкто разбирам се опитваш да докараш вариант "вентилирана фасада" ,но както вече ти казах според мен сега си на "от два стола на земята".За да бъда по-конкретен ще те питам два въпроса приемаики ,че вентилируемата междина заработи(което предполагам ще стане макар че само гадая -8180 ти е набелязал някои от проблемите):
v_tan написа: За влагата за която се говори, би трябвало да е такава попаднала зад изолационния слой при дъжд например.Такава влага принципно не би трябвало да има
v_tan написа:То е ясно че ако има проблем това не е решение, просто теоретично се чудя би ли работило нещо такова. Може би ватата трябва да е затворена отпред и с паропропусклива мембрана (еднопосочно навън).Напротив много добро решение си е (естествено като има теч не можеш да го оставиш незапушен де
8180 написа: Това е основен проблем при леките къщи (недокрай изяснен за мен лично) - мислим основно за "омокрянето" и по-малко за "съхненето". Ако в годишен план второто преобладава - нещата са на 6.Прав си ама не се гледа в годишен план ,а в зимен план ,защото мокра изолация "не работи" зимата ,а лятото нямаш чак такава нужда от нея
v_tan написа: но на много малко места се прави. Особено при криви стени.То е достатъчно по краищата (встрани,горе и долу) на самата фасада да се запуши с непрекъснат слои циментово лепило.Ся тва че има неграмотници дето не го правят/наблюдават да се рпави сие за тяхна сметка.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: