• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 46
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Илиян Илиев™ - майстор
Браво. =D>
PIP - майстор
Поздравления и от мен :supz:
Stefan2000 - специалист
Ето иняколко снимки от последните работни дни - празниците около 6ти септември. Полагах битумното покритие за под керемидите. Избрах да е с посипка, за по-добро сцепление. Лепих го с горелка, което не се препоръчва от производителя, за дървени конструкции. Опитах да взема някои предпазни мерки, за да не стане белята. Качих вода на покрива, изчаках 1 седмица за да се отделят най-летливите вещества от грунда и започнах. Работата се наложи да я върша сам, защото помощника се разболя. Това не промени кой знае колко нещата, защото работата си е за 1 човек. Единствено за качването на битума се наложи да кача подемника на билото. За всеки случай, при полагане на първия ред по ръба на стрехата ползвах осигурителен колан и въже. Не че наклона е голям, но ей така, че дявола си няма работа и само дебне сгоден случай...
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (95.16 KиБ) Видяна 4029 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
И така изглеждат нещата сега. Зимата може да се посрещне по-спокойно. От южната и източната страна битума е положен до 1м. под билото, за да може да се остви подпокривното пространство да диша през ралъците на дъските.
Равносметката за годината до тук: Платени 45 надници. Мои работни дни над 60. Братска и приятелска помощ към 15 човекодни. Значи общо излизат към 120 човекодни за гредоред и покрив.
Прикачен файл:
4.jpg
Благодаря на всички, които следят темата с интерс. Тепърва ще имам нужда и от вашите съвети, макар че както се сещате, крайното решение ще трябва да взема сам.
Далеч не всичко е перфектно, но стремежа ми е поне да се опитвам да го правя така като мисля че трябва да е. А това са част от инструментите които ми помогнаха да стигна до тук. :)
Прикачен файл:
5.jpg
От тук нататък, нещата за които се пише ще се случват, макар и бавно, в реално време.
marmoz - специалист
Stefan2000 написа:
Тепърва ще имам нужда и от вашите съвети
Като гледам как вървиш, чак съвети НЕ ама малки доуточнения може да ти дадем /намерим/ :) :) :)
Stefan2000 - специалист
marmoz написа:
Като гледам как вървиш, чак съвети НЕ ама малки доуточнения може да ти дадем /намерим/ :) :) :)
Не е така, баш съвети ще ми трябват, от хора с по-голям практически опит, макар че проекта си има своите специфични особенности, с които едва ли са се сблъсквали много хора,

Нека се спрем на измазването и мазилките.
Не търся някакво супер качество, а по-скоро автентичен и несъвършен вид. Бели стени, вероятно.
Но пукнатини не трябва да има. Знам че се ползва рабицова мрежа по местата на преходите дърво-стена. Или по-ситна армировъчна мрежа. Но аз съм и мързелив :) Та мисълта ми е, могат ли да се ползват полипропиленови или стъклени фибри в мазилката, вместо армировка?
И още нещо, Иска ми се поне на западната и северната външни стени мазилката да е с поне малко водоотблъскващи свойства. Каква по-евтина добавака може да ползвам?
vlad0 - специалист
Поздравления за свършената работа до тук! Стените как смяташ да ги правиш, с плет и кал или с по-модерни материали?
Stefan2000 - специалист
Модерни :cool:
Арболит лят на място.
stiv1961 - майстор
До сега само чета, гледам и ти се възхищавам ,Стефане. Продължавай в същия дух =D> . За мен тази тема е за 1- во място в конкурса на ,, Направи сам" без да си се кандидатирал :respekt:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 46

Тема "Реплика на стара Балканска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: