• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Tsilkov, избягвам някой неща, които не ми трябват да ги има а само губят време и пари.
Не на последно място аз правя "гараж" :wink:
Последният временен на същото място престоя 30 години :wink: - Временните неща са най-постоянни :lol:
Съжалявам за разводняването на чуждата тема.

Не строя още. Имам 330м2 купен имот в гр.Своге. Мястото ми харесва много. Имам и не лошо подреждане и разпределение на мястото от към комшии, и улици(ще пусна тема скоро).

Това което ме мъчи е че нямам капитал и нямам да имам скоро време за да изсипя 20 000лв. за основи на тухлена къща.

За това питам...Като имам "гол" парцел може ли да си направя къща 50-80м2 от дърво, или термо панели(тези с ламарината и това подобно на фибран вътре)...Какви документи ще ми трябват?
Tsilkov - майстор
Единственото сравнително "леко минаване" с проектите е по чл.147 ал.1 т.1 - така ги правиш че "уж" си лятна кухня/стопанска постройка. В т.10 на същия член са и временните строежи които е ползвал Фитилчо - ама да обедиш главния архитект да ти издаде виза за временен строеж е малко трудна работа.
Всичко друго е по "каналния" ред - проект по всичките му части (9-12 на брой), РС и после актуване/надзор по време на строителство.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Сглобяема къщичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: