• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
h_e - специалист
Фитилчо написа:
Фолиото отгоре я държи здраво. Ако ти е проблем, пусни един сезал и отгоре и си готов :razz:
Опънатото фолио отгоре,хванато от контра летвите я държи достатъчно здраво.

Отстрани ще затвориш откъм ската с челна дъска, пак е затворено. Странично joist-ите я запечатват :?
Ок, да речем че ще я задържим вататата да си е там, ама как ще докараме да е херметично. Гледам писанията и според тях се гони абсолютна херметичност на пакета, т.е. въздуха от вътре да не контактува с въздуха навън. Супер се стараят да няма изтичане по фугите, кутиите за контакт, дупките за кабели и т.н..
h_e - специалист
Фитилчо написа:
Фолиото отгоре я държи здраво. Ако ти е проблем, пусни един сезал и отгоре и си готов :razz:
Опънатото фолио отгоре,хванато от контра летвите я държи достатъчно здраво.

Отстрани ще затвориш откъм ската с челна дъска, пак е затворено. Странично joist-ите я запечатват :?
Ок, да речем че ще я задържим вататата да си е там, ама как ще докараме да е херметично. Гледам писанията и според тях се гони абсолютна херметичност на пакета, т.е. въздуха от вътре да не контактува с въздуха навън. Супер се стараят да няма изтичане по фугите, кутиите за контакт, дупките за кабели и т.н..
Tsilkov - майстор
Чрез пароизолационното фолио - с вата няма как да постигнеш въздухоплътност. Подпокривното фолио също помага, но не дава абсолютна въздухоплътност. Също така ватата се тъпче плътно между ребрата като се реже с 2-3 см по широка.
h_e - специалист
Tsilkov написа:
Чрез пароизолационното фолио - с вата няма как да постигнеш въздухоплътност. Подпокривното фолио също помага, но не дава абсолютна въздухоплътност. Също така ватата се тъпче плътно между ребрата като се реже с 2-3 см по широка.
Може би тук трябва да се замислим за нещо плътно, плътно като осб-то. и кръгът се затворя :)
Фитилчо - майстор
h_e написа:
Tsilkov написа:
Може би тук трябва да се замислим за нещо плътно, плътно като осб-то. и кръгът се затворя :)
Мислех си за най отгоре, или под паропропускливото фолио да сложа 3 сам от МНОГО плътната вата - 150 кг на м3 :? Плътно между гредичките.
VLADO66 - майстор
Фитилчо написа:
h_e написа:
Tsilkov написа:
Мислех си за най отгоре, или под паропропускливото фолио да сложа 3 сам от МНОГО плътната вата - 150 кг на м3 :? Плътно между гредичките.
Безсмислено е,ще дадеш същите пари като за една мембрана.Ето ти на първо четене http://vasroofing.com/xdocs/paroizolacii_02_04_2012.pdf
Tsilkov - майстор
Именно това кеото пусна линк Vlado66 е начинът - то това им е целта на тея фолия: пази от конденз, запечатва въздуха и пуска парите. 2-4 лева на квадрат не са болка за умиране. За отдоло пък слагаш апронепропусклива.
Иначе уплътняване според мен се псотига по-лесно с мека вата защото може да я тъпчеш. Плътната вата е на листове и твърда - все едно да уплътняваш със стиропор - винаги ще има фуги.
h_e - специалист
ми да, то не може да е 100% херметично, с добро изпълнение с мембраните се предполага, че ще сме в играта. Още повече, че по начина по който ми каза да направя допълнителната скара отвътре, няма да има много ръбове и би трябвало да се захванат добре мембраните.
Tsilkov - майстор
На кое да няма ръбове? Скарата която гледаш от снимката напрактика крепи здраво ватата между горните ребра. После под втората скара понеже се слага гипскартон на профили (никои маистор не поиска директно на ребарата да слага) тя пък крепи долния пласт вата и самата пароизоалция.Отделно има и някои друг канап а ватата е напъхана на по-голям размер. Не става херметично, но става плътно от топлоизолационна гледна точка.
Фитилчо - майстор
В англия монтират спокойно на дървени бичменца гипсокартона.
Явно наще са по спИциални и по разбиратели :lol:

Колкото аз намерих някой да ми направи ферма от метал и дъб :|
Пак се наложи сам да си я измисля. Всъщност не съм отварял проекта още :lol:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "малка дървена къща - въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: