• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
l_bonev - специалист
Розедка да си чистиш кумина.
ivouz - специалист
А под розедката за кумина?
M.Yankov - специалист
Капандурата ще я местя, а розетките остават вън банята. По нагоре коментирахме Ел инсталацията - подменена е изцяло. ВиК то е начертано и чака изпълнение. Баня и WC на етажа, мивка на приземния и две външни мивки. Купил съм всичко и чакам да се освободи водопроводчика.

Не съм тръгнал да боядисвам врати и дограми.. събирам информация :) Въпросната врата мога поне да си я реставрирам, докато майсторите си вършат своята работа :)
А под розедката за кумина?
комина няма шапка и тва е коктейл от сажди и вода
ivouz - специалист
Не се коси толкова ,просто , по-приоритетно .......Спирам !
M.Yankov - специалист
ivouz написа:
Не се коси толкова ,просто , по-приоритетно .......Спирам !
Не моля ти се, няма нищо :)
Пак казвам, че благодаря на всички за коментарите. Най-лесно е да извикам майстор и... "прави тва... тва... тва. Ама ракията няма да е така сладка после :-D

Приоритетите бяха следните
- Покрив - отмятаме (в добро състояние)
- Електро - отмятаме (ново)
- ВиК - отмятаме (пазарено и в процес на изпълнение)
- външна мазилка, цокъл задна тераса и т.н. - за март най-вероятно

Всичко останало до кривата круша. Събирам информация и с ваша помощ се надявам да ги степенуваме нещата :)

п.с. въпреки, че е в балкана и, че гоня някакъв тематичен вид, не мога да се лиша от съвремието. Конкретно телевизия и интернет. За подобен пакет мисля да ползвам услугите на "Пощата" да не ползвам сегашното им име :-D Та в този ред на мисли също ще има окабеляване дупчене и мръсотии. Дали сега е времето за това (към тире 4 даречем)? Селцето има телефонна мрежа... виждат се и тук таме чинии. За съжаление няма близо до мен... би могло, само да се опъне един кабел, че не искам да кича с чиния, но уви...
Последна промяна от M.Yankov на пон фев 09, 2015 4:20 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
M.Yankov написа:
Приоритетите бяха следните
- Покрив - отмятаме (в добро състояние)
- Електро - отмятаме (ново)
- ВиК - отмятаме (пазарено и в процес на изпълнение)
- външна мазилка, цокъл задна тераса и т.н. - за март най-вероятно

Всичко останало до кривата круша. Събирам информация и с ваша помощ се надявам да ги степенуваме нещата :)

п.с. въпреки, че е в балкана и, че гоня някакъв тематичен вид, не мога да се лиша от съвремието. Конкретно телевизия и интернет. За подобен пакет мисля да ползвам услугите на "Пощата" да не ползвам сегашното им име :-D Та в този ред на мисли също ще има окабеляване дупчене и мръсотии. Дали сега е времето за това (към тире 4 даречем)? Селцето има телефонна мрежа... виждат се и тук таме чинии. За съжаление няма близо до мен... би могло, само да се опъне един кабел, че не искам да кича с чиния, но уви...
От зад напред :-D Цифровата ефирна телевизия може би ще задоволява, тепърва ще се качват още програми(справка европейския съюз), а и ти ако ще ходиш там да гледаш телевизия си стой в къщи. Почти същото бих казал за интернета, една флашка и си готов. Ако имаш жичен телефон ония от "пощата" могат да ти пуснат също.Проучи го.

Трябва ти и план на действие. Ако ще правиш горния етаж първо се изнеси в приземния, така че да е свободно за работа. Като приключиш правиш рокада и така. Ще си спестиш много време. Всичко почти в строителството се прави от горе на долу. Така че покрив-обезпаратизяване и евентуални промени.

Ако ще подрезваш дръвчета или садиш нови насаждения не пропускаш пролетта.

Етажа, кабели-достатъчни ли са, ВиК с изпразнители за студените зимни месеци, зидания, баня+хидроизолация, топлоизолации (поне на таваните с вата, картон и пароизолация), шпакловки, подове.

Фасада и тераса, евент. топлоизолация, облицовки, дренажи , ако има влага, отвеждане на покривните води на минимум 1.50м. от основите на къщата, канализация, септична яма, вертикална планировка на двора, навес или нещо подобно за дърва.

Това на първо четене, а и мислене в по далечна перспектива, усвояване на таванския етаж с една спалня за гости или там квото се сетиш, като евентуална само тоалетна горе.

Отопление? Охлаждане?
M.Yankov - специалист
Ще помоля за съвет и за подовете.
Долния етаж както казах е на пръст. Ще сваля една лопата надолу (ок.30см) подравняване и трамбоване с около 5см филц, мушама или найлон и армировка и заливане. Хидроизолация и финалната настилка (най-вероятно градешки камък) Това достатъчно ли е като изпълнение? Основите от камък третират ли се с нещо (между стените и плочата) или нещата следват естествения ред?

Изображение

За пода на бянята същата ли ще е схемата?

Въпроса ми за горния етаж е свързан с някаква идея за освежаване на дюшамето.
Дюшамето е с плоскости шпертплат. Напълно здраво е... никъде няма хлътвания или скърцания. Това добре. Лошото е, че е боядисано зелено… Ще има мебели, черги и т.н, но все пак на места ще се вижда … а зеленото не е яко!
Може ли тоя шпертплат да се цикли... колкото да остане до дървесина... или да го оставям така (само да сменя цвета поне)

П.С. най-после намерих приложно идята ми за "покрив под покрива". Това малко не ми харесва, но ако е със същите керемиди ще е по-добре (по-естествено и ще стои хубаво).
Май ще заложа на този вариант за чардак над верандата. Няма да се налага да пипам конструкцията на покрива.

Изображение
ivouz - специалист
Ей така е по красиво:(Мое мнение!)

Прикачен файл

427174_2793871327650_1549300344_n.jpg
427174_2793871327650_1549300344_n.jpg (104.99 KиБ) Видяна 2961 пъти
M.Yankov - специалист
При този вариант сякаш ще е по трудно при лявата стена. На първата скица, както го направи. Ако е под стряхата ще е много по-лесно като изпълнение. При мен фактически малкото прозорче ще остане над чердака.
...оф, тия жици пък там сега им обърнах внимание :lol: 8-[

Изображение
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 27

Тема "Преустройство на селска къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: