• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Andri01 - майстор
Като ровиш из обявите на различни фирми,има в предвид,че един и същ имат,може да е обявен на различни цени. Съседа ми си продава къщата. Разликата между първата и третата цена е....100%. Смешно направо,но някой може да се върже и на последната цена :).
шоп - майстор
Darko83 написа:
И като се замисля не си струва да бия път за тази къща.
Дарко, успехи!

Щом предпочиташ да получиш съвет по нет от непознат....?!
Аз лично предпочитам да бия път и да усетя със сърцето си. Никой непознат от нета няма да ти предаде усещането за панорама, пеизаж, атмосфера съседи, трепет...

Ремонт се прави лесно или трудно, евтино или скъпо, но ако имота, съседите, обстановката, съседите и цялостното усещане и атмосфера не ти трепнат под лъжичката... Тези неща не се променят с ремонт и пари.

Дано ме разбра правилно!

Успехи!
Последна промяна от шоп на нед фев 25, 2018 3:43 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
Darko83 написа:
Работата е там че трудно се намира село дето да не е съвсем умряло,да има кабелен интернет,банкомат,че и болница и редовен транспорт щот аз не съм шофьор.
Дарко, като имаш мерак да живееш на село започни първо с това - удебеленото.
Щото то идилия - няма шум, птичките чуроликат, басена в двора - ама това само в книжките с приказки.
Има транспорт? Е има, има - колко да има? 2-3-4 пъти на ден.
То само за единия ремонт ще ти трябва материал, а там в селото едва ли има. Добре, пълниш един камион и го карат там. Ама ако после една торба не стигне с влака ли ще я караш? При един такъв ремонт е много трудно да предвидиш и сметнеш абсолютно всичко предварително.
А кой читав майстор ще си губи по два часа на ден да пътува до там и обратно и срещу какви пари?
После заживяваш там - ако това 83 ти е набора, къде ще учат децата? Къде ще идат на кино и с какви приятели ще си играят?
На колко километра от там ще работиш - ти и съпругата?
Хранителни продукти - е сигурно има някаква бакалия в селото, но останалото? С дисагите на гърба и на автобуса.
И т.н.
Та преди да си купиш имот на село, вземи един лист, тегли една черта в средата и пиши плюсовете в ляво а минусите в дясно.
Последна промяна от iliya_i на нед фев 25, 2018 3:35 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
Според мен Darko започва да мисли, което беше и целта на моите мнения. В същото време и Шоп-а е прав, но за съжаление в реалния живот нещата които е писал, много рядко са изпълнени на повече от 50%..освен, ако не си късметлия от тото-то. Та..компромиси задължително има, още повече, че живота наистина е това, което се случва докато си правим планове.. :wink:
Darko83 - напреднал
Ма аз не съм казал че къща в града е по-зле от къща в село,само че е много скъпо трябва да ти мине половиния живот докато събере човек за градска къща,пък и като плаща човек данъци знае за какво плаща кеф ти поликникиа,кеф ти болница,кино,полиция,канализациа незнам защо изобщо искат данъци от селските хорица :)) Както вече казах работа вграда по принцип нямам,то и в града кой знай каква гледка нема само бетонни блокове добре че махнаха гаражите поне че да се вижда малко трева и някое друго дръвче.Сега като тръгна на пролет ще усетя обстановките :))) и пеизажите
Darko83 - напреднал
nikolov333 написа:
Според мен Darko започва да мисли, което беше и целта на моите мнения. В същото време и Шоп-а е прав, но за съжаление в реалния живот нещата които е писал, много рядко са изпълнени на повече от 50%..освен, ако не си късметлия от тото-то. Та..компромиси задължително има, още повече, че живота наистина е това, което се случва докато си правим планове.. :wink:
За мисленето мисля но почнах да смятам и сметките за въпросната къща няма да са ми насметка .Затова питам вас но не съм се отказал
от къща на село
Последна промяна от Darko83 на нед фев 25, 2018 4:06 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Darko83 написа:
Затова питам вас но не съм се отказала от къща на село
Дарко или Дарина, всяко нещо има цена и всеки се резпростира според чергата....

някои хора диван си купуват за 20000 лв, други за тези пари къща искат.... живот шарен.
Darko83 - напреднал
шоп написа:
Darko83 написа:
Затова питам вас но не съм се отказала от къща на село
Дарко или Дарина, всяко нещо има цена и всеки се резпростира според чергата....

някои хора диван си купуват за 20000 лв, други за тези пари къща искат.... живот шарен.
Някои пък живеят на улицата едни могат с две и двеста други могат само с двеста,всеки си знае мако ще ми е гузно да си взема толкова скъп диван като знам че има хора дето не се хранят редовно или пък спят на кашони
Darko83 - напреднал
Темата ми е е за ремонт на къща е не кой е по-по-най то днес си на върха утре може да си на дъното,днес си милюнер утре си гадже на някой затворник :)) аз не искам мильо ни и дивани за 20000 лв искам малка спретната къщурка на село
prascho - майстор
Най-вероятно в мнението на всеки един по темата има нещо вярно. Като цяло според мен важният момент е да се поставят цели и да се планира. Желанието и целеустремеснността на човек са безценни. Учим се от грешките, които допускаме. Ако се опитват да ни предпазят от тях /често срещано поведение от родителите/, то се изгражда безволев характер. Но няма нищо лошо от това да се черпи информация и опит. Учим се докато сме живи, поне тези от нас, които искат да постигнат успех. А успехът за всеки е различен.

Ако Дарко е сам, то и къща на един етаж с три стаи /хол,кухня, спалня/ и тоалетна ще му са напълно достатъчни. Около 50-60м2. Разходите по-възстановяване и поддръжка на сградата ще са по-малко. Височината ще е по-ниска и ще може да прави сам ремонт по покрив или пък да подобрява условията с поставяне на топлоизолация. Виждам, че е помислил за комуникативността на селото, състоянието на къщата, отдалеченост на болница и поликлиника.

Аз бих добавил на първо място: с какво ще се занимавам в мястото където искам да продължа да живея. И след това идват локация на селото /отдалеченост от града/, локация на парцела /по възможност на централно място с прилична гледка и двор /, къща ако има на един етаж ще е подходяща, съседи. Ако имам занаят и той е свързан с града, то книжка и кола, макар и за 1000лева са задължителни.

Успех в търсенето. Мечтай разумно и реализирай мечтите си. Това е живота.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14

Тема "Ремонт или събаряне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: