@nikolov333 - при тия дъждове и дренажите не смогнаха, помагат, но просто много вода се изля за кратко време, а глината не помага 

пет юни 23, 2023 11:22 amBLUEPUPIL написа: Няма страшно, основите са преоразмерени.Като знам какви са клиентите на моя конструктор и съм сигурен, че е преоразмерявал на воля
За такива случай (тип разкош) винаги
препоръчвам да кажете на колегата да се
„цели“ в 1кг/см2.
Би трябвало при „гьол“+умерен земетръс+
не много сбита глина да се появят само
„приемливи“ пукнатини в мазилката.
„Пълзенето“ на влагата е друга история!
пет юни 23, 2023 12:13 pmDessie написа: @nikolov333 - при тия дъждове и дренажите не смогнаха, помагат, но просто много вода се изля за кратко време, а глината не помагаАз имам дупка, в която се стича яко вода и не попива. Тоя дренаж щеше да е просто тръба в океана![]()
съб юни 24, 2023 7:35 amschuldiner написа: В крайна сметка предвиждането на рисковете и съответното проектиране и изпълнение трябва да има някаква разумна граница...И със стега е така.
пон юли 10, 2023 10:43 pmskostadinov написа: Браво Краси!Мерси.
Изглежда супер!
пон юли 10, 2023 10:43 pmskostadinov написа: Ти не каза ли, че при теб хидрото ще е мазано нагоре след ваната?Не помня, но винаги съм живеел с идеята, че ще е с туй нещо направена.
пон юли 10, 2023 10:43 pmskostadinov написа: За мълниезащита най-добрите са Блитцгард. При мен я прявиха Сатурн 95. Препоръча ми ги човека, който ми прави покрива и останах доста доволен.Давай ги
Направихме я с изпреварващо действие и 1 скрит изолиран токоотвод, който минава през дъсчената обшивка и ще остане под фасадната изолация вместо да опъваме въжета по билата, които след време се отпускат и започват да изглеждат като на Стара баба г......
Ако решиш мога да дам контакт и за 2те фирми.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: