• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Grezinski - специалист
BLUEPUPIL написа:
Дай да видим колко товар издържа ламарината над скарата преди да почне да прави корем на см2, в най-неблагоприятната точка, демек по средата между две летви (Ама се постарай да дадеш точни данни). Що се отнася до покритието- В ценовия диапазон дето се предлага на пазара, ходенето върху покрива е меко казано нежелателно- Такова ограничение за едноетажна къща се преглъща трудно. Казваш ,че между дъсчената обшивка се оставя разстояние. Колко е то, защо се оставя и как се решава проблема със смъкването/огъването на дъските надолу при по-стръмни покриви. Дай да видим този циркулиращ въздух, при скарата с колко намалява топлинното натоварване на гредите отдолу. Керемидата се нагрява бавно и изстива бавно. Дървените греди не са подложени на сравнително бързо нагряване и охлаждане, което липсва при металното покритие. Ако не можеш да ми отговориш точно и адекватно, недей. Ама Моля те недей да цитираш рекламни брошури като в горният пост. Хем ще правим метални покриви, хем съществената техническа информация е оскъдна. Да не би това да е част от агресивната маркетингово-рекламна стратегия?
Здравей!

Не цитирам никакви рекламни брошури, просто съм го написал кратко и ясно. Вече толкова няма какво смислено да кажеш, че почваш да пишеш глупости. "...смъкването/огъването на дъските надолу...", този въпрос никога няма да го постави човек с елементарни познания или поне малко емпиричен опит с покриви!!!! Знаеш ли колко тежат твоите любими бетонни керемиди!? А металните?! не мога да повярвам, че човекът писал статиите за бетона пише и тези простотии. Или познаваш много добре copy/paste функцията!? А знаеш ли колко други елементи от обкръжаващата те среда са със същото това полиестерно покритие, с което са и керемидите?!

Не смятам да продължавам този безсмислен диалог с човек, който пуска празни обвинения без реални аргументи, ей така, на инат.

0885 603 409
Свилен Младенов се казвам
, ако искаш, звънни, мога да те кача на покрив! На всички вече ни е ясно, че си виждал такъв само на картинка!
Ако си от района на Пловдив, другата седмица започваме проект, в който има и метални керемиди и двоен фалц.

Винаги съм харесвал критиката, няма нищо по-хубаво да си поговориш с някой но конструктивно, с взаимно разбиране. Но, за да критикуваш, трябва да си много запознат с продукта и технологията, а ти не си. Някой казал, че на негов приятел, някой му казал, че му се струвало, че... е такава ти е работата!
Знаеш ли, онази тема, за която спомена... сега вече знам, кой я е нацапал!

Ако не съм ти приятен, може и на Вадим да се обадиш!

Очаквах приказките ти за рекламната кампания, учудвам се, че се забавиха толкова!

Приятна и успешна седмица ти желая!
Вадим Владимиров - специалист
Не, благодаря! Моето мнение съвпада с твоето. Ти си му отговорил.
BLUEPUPIL - майстор
1..Не цитирай целите постове- Няма да ти обяснявам защо. 2..Това с копи и пейста го подминавам, като го отдавам на лошо възпитание. И въпреки това (Щото сърце не трае ще кажа че:), в темата има няколко неща, за които колкото и плагиатстване да се ползва, пак няма да се получат в тази им вид. 3..Не си отговорил на въпроса колко кг. може да носи тази ламарина по средата между двете летви. 4.. За да разбереш как при стръмни покриви хоризонтално поставените летви върху ребрата, който заместват непрекъснатата дъсчена обшивката- правят опити да се подчинят на гравитацията, ще ти направя чертежче.
Фитилчо - майстор
Грезински,
след работата на Вадим, това е втората работа, която виждам направена във форума и смея да твърдя, че работитет повече от перфектно както и Вадим.

:thumbs: :thumbs:
Grezinski - специалист
Благодаря Фитилчо! Всъщност, за добрата работа трябва да благодарим на монтажниците. Аз представлявам производителя на системата, а на всички ни е ясно, че колкото и добър продукт да правиш, без отговорен монтаж си за никъде.

За Блупюпил:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
p.v.x - майстор
Хубава фото сесия .Продължение има ли?

По тази дължина , някакъв краен елемент има ли.?Елемент който леко(или някак) да застъпва челната дъска.

Затова питам , дали има продължение , фото сесията. :rock:

Прикачен файл

00000000000000000.jpg
Grezinski - специалист
Здравей!

Има такъв елемент, наричаме го обшивка при фронтон(наклонена челна дъска). Вариациите в геометрията са безброй, ние използваме 2 основни типа - скрит и открит.
Моля, погледни 5-ти и 6-ти детайл от тези:
http://lindabstudio.com/details/metalnikeremidi/

или тази галерия:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 070&type=3

Предимството на скрития тип е, че не се вижда сряза на керемидата, но пък не бива да се ползва в случаите когато фронтона не е перпендикулярен а пресича оттока на водата. Тогава се ползва открития, като улама.

Скоро ще правим такъв проект и ще го снимам.

Поздрави!
p.v.x - майстор
Затворения тип , по ми харесва...Единствено този самонарезен винт , свързващ елемента с покривния лист , не ми допада.Някак си , виси във въздуха. Но със сигурност не е проблем. :rock:
Grezinski - специалист
Сега се усетих, че на обекта, който съм показал, ги няма крепежите на фронтона.
Ето, тук се виждат по-добре, но са модел с обла, по-ниска глава, който рядко се използва.

Изображение

Изображение

Поздрави!
Фитилчо - майстор
Каква е цената на този крепеж/винт в нестандартен цвят?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Питане за покрив!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: