• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Ден 15 - Вече има и тухли на "Обекта"

Изображение

Ден 15 - Тук ще е хоросана

Изображение
KingoftheROAD - специалист
Тези форати май са подобни на едни гръцки тухли, имат голяма кухинност около 60-65%. Имай предвид, че за закрепване на разни неща по стените с дюбели няма да стане лесно. Според мен ще трябва да си предвидиш някакво допълнително закрепане на тежки шкафове по стените, и бойлера на пример...
В масово внасяните гръцки тухли с добър външен вид, но с тънки стени да изрежеш канал е почти невъзможно - разпадат се, а да закрепиш нещо наистина тежко ти трябва химически анкер - малко е "шпеково" Think
В тухлите поротерм виж как се захваща дюбел и каква здравина имат. Вярно по-скъпи са, но и предимствата им също не са малко. А виж и на втората снимка как се зида с тях. Но щом вече си я подкарал с форатите давай, успех и дано всичко стане както го искаш...

Прикачен файл

1243593884491.jpg
1243593884491.jpg (46.84 KиБ) Видяна 10181 пъти

Прикачен файл

1237878304323.jpg
1237878304323.jpg (46.69 KиБ) Видяна 10181 пъти
KingoftheROAD: Форати пак са на Винебергер, но май го казах, и не са чак толкова трошливи.
Голяма част от стените са с плътни тухли единички (двоен зид - 25 см), на страница първа на разпределението те са защриховани. Незнам да ли е съвпъдение или е направено нарочно от архитектката/конструкторката, но там където ще бъдат кухненските шкафове и бойлера стените са плътни. Апропо бойлера ще е стоящ 200 л. Телевизора също ще е закачен на такава стена. Килера и той си има, въпреки че рафтовете също ще бъдат стоящи. За друго толкова тежко не се сещам.

Стефан: Да наистина има хора които могат да се поучат от тази моя грешка. Сега изолацията на основите ще трябва я правя когато правя водоплътния тротоар. Това означава ръчно копане, пари и нерви. Ама ми е за първи път (сигурно и за поледен), да строя.
Мисля, че коментара беше изтрит, заради начина по който беше поднесен и държа да отбележа че нямам нищо общо.
Стефан - майстор
ArturDent написа:
... Ама ми е за първи път (сигурно и за поледен), да строя.
Мисля, че коментара беше изтрит, заради начина по който беше поднесен и държа да отбележа че нямам нищо общо.
Не се заричай :lol: За пръв път строих собствена къща, ама наистина ОТ-ДО. Тогава и аз така се заричах, че повече няма да повторя тая грешка. Но тогава/1980 г/ нямаше наистина нищо - нито цимент, нито желязо, нито тухли, нито пари. Нито пък имах кой знае какъв опит. Но неволята тогава ме научи в движение да разбирам от всичко в едно строителство. Затова си мисля, че тукашните изявени майстори не могат да ме понасят. Нямат основание, защото аз не съм им конкуренция в бизнеса. Въпроса е, че те не могат да се примирят с факта, че някой може да си позволи да разбира повече от тях. Има и скрита причина. Повечето от тях имат нужните познания и опит в чисто техническото изпълнение на дадената дейност. Дразнещото за тях е, че някой се позволява да навлиза и теоретично в техните ловни полета.

Сега, наистина имайки нужната теоретична и практическа подготовка, строя собствена вила за втори път. И не казвам, че ще е последната. По простата причина, че не знам още колко време ще съм на тоя свят, и какво ме очаква в бъдещето.

Още нещо. За изтрития пост. Независимо как беше поднесен, беше много полезен. Изтриването беше грешка. Не може, а и не е правилно за дадено нещо да се пишат само хвалебствия. Като не се посочват евентуалните подводни камъни, се прави мечешка услуга.
KingoftheROAD - специалист
ArturDent: Добре колега, значи доколкото и аз се сещам всичко за закрепването ти е предвидено по начало...

Живот и здраве напролет и мен ме чака същия филм. Засега трупам знания, и инструмент. Утре внасям проекта за одобрение в общината. Да видим кога ще получим разрешение и тн...
А колкото до обратния насип - по-добре един ремонт за цял живот, отколкто цял живот в ремонти...
KingoftheROAD написа:
ArturDent: Добре колега, значи доколкото и аз се сещам всичко за закрепването ти е предвидено по начало...
Се ме гложди нещо, че се е получило по случайност, но поне това е долу горе наред.

Успех, с общината и със строежа - ще ти трябва.

Сега да пусна още малко снимки че има да наваксваме...
Ден 16 - На места вече има половин стени

Изображение

Къща : Ден 16 - Инвеститорката обяснява точното място на прозорците

Изображение

Ден 16 - Работата по външните стени продължава

Изображение
vidrata - специален-специалист
ArturDent написа:
Къща : Ден 16 - Инвеститорката обяснява точното място на прозорците
Ами тая къща няма ли проект , че ви се налага да обеснявате на майсторите кое къде да е???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Абе то една жена не винаги знае к'во иска - по време на проекта този прозорец го "разходихме", няколко пъти.
Аз ходя на обекта - а тя "Да им кажеш да го преместят 10 см насам, натам" Това беше радикалното решение - заведох я на обекта и да казва, щото после цял живот ще ми мърмори.
Ако си строил знаш, че е така - дай да сложим тая стена тук, че ми се вижда малко, пък като отидеш от другата страна и .... изненада то пък другото помещение станало по-малко.
markk - напреднал
KingoftheROAD написа:
Тези форати май са подобни на едни гръцки тухли, имат голяма кухинност около 60-65%. Имай предвид, че за закрепване на разни неща по стените с дюбели няма да стане лесно. Според мен ще трябва да си предвидиш някакво допълнително закрепане на тежки шкафове по стените, и бойлера на пример...
В масово внасяните гръцки тухли с добър външен вид, но с тънки стени да изрежеш канал е почти невъзможно - разпадат се, а да закрепиш нещо наистина тежко ти трябва химически анкер - малко е "шпеково" Think
В тухлите поротерм виж как се захваща дюбел и каква здравина имат. Вярно по-скъпи са, но и предимствата им също не са малко. А виж и на втората снимка как се зида с тях. Но щом вече си я подкарал с форатите давай, успех и дано всичко стане както го искаш...
Тухлите от втората снимка май не са точно на Поротерм-липсват двете по-големи вертикални кухини,които служат за захващане с пръсти...
Просто се загледах-има и много други тухли,които изглеждат като на Поротерм,но са под различна търговска марка и наименование...
Иначе задарията си е добра... :wink:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: