• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gvladkov - специалист
Моя е двускатен и с метални керемиди по проект,Аз си го исках така.Горе долу съм се ориентирал правилно с цената,защото и парите започват да привършват.Целта ми е да затворя къщата на груб строеж с покрив и дограма.Стъклопакетите от мен :lol:

П.п.Утре мисля(ако не вали) да започвам втория етаж.
stenmark - специалист
gvladkov написа:
Моя е двускатен и с метални керемиди по проект,Аз си го исках така.Горе долу съм се ориентирал правилно с цената,защото и парите започват да привършват.Целта ми е да затворя къщата на груб строеж с покрив и дограма.Стъклопакетите от мен :lol:

Moя също е двускатен,даже така го нагласих че няма имам и 1% фира.Преди бях против металните,но явно човек докато строи за много неща се променя.Поне при тях е малък надзида заради ниския наклон и лека конструкция от тежината.Успех да завършиш всичко
Фло - специалист
:yawinkle: Поздравления и от мен за реализацията! Иска се хъс да си прави всичко, или повечето неща по строителството сам човек! Оставащия кофраж е удобен за такова занимание,но ако позволите лекинко ще охладя ентусиазма заради стиропора от който е направен!
Стиропора е продукт на органичния синтез и като органика,както всяка органика СТАРЕЕ. Казват,че причината е в кислорода от въздуха,пък той е от двете страни на кофража.Така след 3-8 години стиропора започва да загубва всичките си топлоизолационни свойства,втвърдява ,става топлопроводим,междувременно излъчва по разни професорски твърдения и вредни за обитателите газове. Кой знае-теории разни,но е добре да се има предвид,щото изглежда логично. Не е случайно явление например и появата на стиропор с графит за външно приложение!Защо е въпроса? Тука не се използва, щото ние сме по-печени от германчора ,дето го е измислил тоя графит вътре.Но всичко е поправимо ,важното е собственика да е жив и здрав след десеттина години да си спретне и изолация на къщата ,този път от някаква вата да речем.Успех!
Илиян Илиев™ - майстор
Фло написа:
:yawinkle: Поздравления и от мен за реализацията! Иска се хъс да си прави всичко, или повечето неща по строителството сам човек! Оставащия кофраж е удобен за такова занимание,но ако позволите лекинко ще охладя ентусиазма заради стиропора от който е направен!
Стиропора е продукт на органичния синтез и като органика,както всяка органика СТАРЕЕ. Казват,че причината е в кислорода от въздуха,пък той е от двете страни на кофража.Така след 3-8 години стиропора започва да загубва всичките си топлоизолационни свойства,втвърдява ,става топлопроводим,междувременно излъчва по разни професорски твърдения и вредни за обитателите газове. Кой знае-теории разни,но е добре да се има предвид,щото изглежда логично. Не е случайно явление например и появата на стиропор с графит за външно приложение!Защо е въпроса? Тука не се използва, щото ние сме по-печени от германчора ,дето го е измислил тоя графит вътре.Но всичко е поправимо ,важното е собственика да е жив и здрав след десеттина години да си спретне и изолация на къщата ,този път от някаква вата да речем.Успех!
Аз друго съм чувал и чел за стиропора, но знае ли човек... :?

И каква казваш е всъщност ролята на графита, освен разликата в цената разбира се? Демек ако може да споменеш какво точно е полезното му действие?
gvladkov - специалист
Фло,незнам до колко си запознат,но тези блокчета са с графит,Пък и като се запечата отвътре и отвън мисля че,доста ще се забави стареенето.Системата са я патентовали германците 1950 г.По северното полукълбо предимно строят по този начин или с дървени трупи.Това че, при нас сега прохожда системата не означава че,не е изпитана.От личен опит не мога да кажа нищо, ще кажа след 10 години :cool: :thumbs:
Фло - специалист
Добре! Имам известно предубеждение към стиропора в този му вид! Иначе съм радетел на всичко,което човек може да постигне със свои усилия! :partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
gvladkov, аз ти написах 90 лв. кв.м. stenmark, ти е казал да не ме слушаш, но не си споменал че ще правиш част от нещата сам.
Изчислили са ти че материалите ще ти струват към 10к. Труда е 35-50 лв. доколкото знам. Пак казвам за всичко - улуци и т.н. Пак като го разделиш на твоята квадратура излиза същото. Включил съм и "непредвидените" разходи.
Долу горе са това нещата.

За изолацията с графит. Ами то производителя ми е съсед (бъдещ) и той направи това.
Доколкото ми е известно 20 см!

Изображение
Фло - специалист
Илиян Илиев™ написа:

Аз друго съм чувал и чел за стиропора, но знае ли човек... :?

И каква казваш е всъщност ролята на графита, освен разликата в цената разбира се? Демек ако може да споменеш какво точно е полезното му действие?
Колега ще ти дам аналогичен пример за друг продукт за същото въздействие! Например при сравнително тежки атмосферни условия на средата,повишена влажност и т.н., арматурата на стоманобетона при връзките и в близост до повърхността се боядисва предварително със цинкова боя! Наричат го това "жертвен анод" по причина ,че при възникващи окислително -редукционни процеси заминава цинка и се спасява желязото.Нещо такова е и графита в стиропора-жертва,макар,че сега на прима виста ми е трудно да изведа процеса разбираемо!
deo moni - специалист
gvladkov написа:

Искам само да те предупредя че ,с тези метални керемиди като завали дъж в къщата ще си все едно под Водопад ,такъв шум издават. Съвсем сериозно ти говоря бях в една такава къща на Рибарица и знам какво е... Внимаваи.. :wallbash: Може би по голям наклон трябва :? незнам питаи?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: