• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Аз съм съгласен да платя преобладаващата част преди монтажа, но не и 100 %. Стив, 30% при завършен монтаж - не ви ли е страх, че няма да може да си вземете парите? Че и 20% след време, ехее - европейска работа.
stiv1961 - майстор
Има и такъв риск. От две години чакаме едни пари по държавна поръчка/ и то от гранична полиция, респективно МВР/, ега ти държавата :axe:
radius - майстор
Благодаря на всички за дискусията и най-вече на Стив, който помогна да се ориентирам.
В крайна сметка за цвета избрах орех, ще има делители по вратите и фолксвагена - какво да правя като се вслушвам в съветите. Дразнят - не дразнят, приемам ги за необходимо зло.

Къщата е с хастарна мазилка и не мисля тази година да правя външна ТИ. Защитните лепенки от профилите ще трябва да ги сваля , да не се изпекат. После при външната ТИ ще сложа някакво слябо хартиено тиксо. Голямото ми чудене обаче е за монтажната пяна. Няма ли да изгори за 1 година, ако приемем , че след толкова ще правя външната ТИ. Сега няма да я изрязвам, но доколко ще изгори в дълбочина, да не се разпадне за 1 г. от слънцето и да се отворят дупки? Чудя се с какво да я защитя? Ако пък сложа само фибран , колкото да "обърна" прозорците, после пък него ще се чудя с какво да защитя.
Някакви съвети?
VLADO66 - майстор
Пяната няма да я режеш, по-добре остави оригиналните лепенки.
stiv1961 - майстор
Пяната я остави, няма да изгори в дълбочина толкова, но лепенките ги махай. Не след една година а след два- три месеца особено ако дограмата е изложена на слънце ще се видиш в приключение с лепенките. Нямаш ли възможност само да обърнеш дограмата това лято, а догодина изолацията?
radius - майстор
А сега де, с лепенки или без.

Ако ще я обръщам( отвън) ще е направи си сам, затова го пуснах като вариант. Но и да сложа гол фибран не е добре - струва ми се, че изгаря на слънце. И ако трябва да го шпакловам, става сложно.
MamaMy - майстор
Задължително махай лепенките. Ако се колебаеш виж какво даде търсачката на форума ТУК. А иначе ако решиш да режеш пяната, може да я намажеш само нея с лепило за плочки или с фасаген. ГАранция поне 2 години няма да мръдне. Тук имам една от 4 не е :-D
Tsilkov - майстор
Лепенките долу ,че ще береш ядове с тях.Като обръщаш дограмата ще се наложи пак да облепяш - ама като не щеш сега така ще е :?
miliad - майстор
На пяната нищо няма да и стане за 1 год.Ще изгори само повърхностно. Лепенките си ги остави, но следи тези който са най-изложени на слънце.Може да отлепваш от време на време по малко за проба.Почне ли да се къса на парчета обаче, сваляй ги.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
за да не отварям нова тема ще пиша в тази.
Имам нужда от съвет относно дограмата (Viva plast, 5 камерна, обикновено стъкло) в новото ми жилище.
ето една снимка:
Прикачен файл:
dog.JPG
dog.JPG (45.67 KиБ) Видяна 2647 пъти
От съседите, които вече са се настанили чувам много негативни коментари:
прозорците не били добре уплътнени, дограмата провисвала посредата.
Оваряемите части много лесно се разцентровали.
Аз понеже още не съм почнал със шпакловката ме посъветваха направо да си сменя цялата дограма.
Има съседи, които си смениха само обкова, други пък смениха само стъклопакета.
Днес ходих в Ролпласт, за да получа ориентировъчна цена.
За посоченото на снимката (ширина 2800, височина 2400),
К стъкло, троен стъклопакет Аргон
ПВЦ профил 5 камерен Трокал
Обков WH autopilot (Дали е добър???)
след приспадната остъпка от 22 % получих цена 811 лева.
Не знам какви са отзивите за ролпласт. Утре мисля да попиитам за същата оферта и за саламандър.
Няколко фирми предлагат тази марка? Има ли значение към кого ще се обърна? Препоръчайте ми фирма, която работи със Саламандър
Друго , което допълнително ме мотивира да сменя дограмата е факта, че ще имам възможност да прибавя към площта на стаята още около 20 см.
Какво имам в предвид? Сегашната дограма е монтирана доста навътре. Като попитах майсторите по време на монтажа ми отговориха, че такъв бил проекта. Сградата трябвало да изглежда по разчупена-и това за сметка на площа на апартаментите ето снимка:
Прикачен файл:
dig1.JPG
dig1.JPG (47.13 KиБ) Видяна 2647 пъти
та си правя сметка евентуално при нова дограма да си върна около 20 см.
Какво мислите за смяна на дограмата, или само на стъклопакета, или само на обкова.
Ако ще сменям дограмата-препоръчайте ми фирма с доибри монтажници.
Благодаря.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21

Тема "Избор на дограма, монтажник и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: