• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulhomes2 - майстор
Още ли се води "изцяло направи си сам"? :lol:

Аз бих заварил и поне по една шина на профилите под билото. Да стане като буквата "А". В момента разчиташ само на планката, с която сте съединили профилите при билото, да не се разтворят под тежестта на няколко тона сняг. А разтвярянето би било фатално и непоправимо - хем стените ще разтвори, хем покрива ще падне в гаража/къщата.
Фитилчо - майстор
bulhomes2 написа:
.
Да още се води така :wink: , как мислиш че ще вдигна сам 7 метра ферма от 100х100х5 :lol:

100х100х5 да се разтвори :-D едва ли, и по проект е така.

Не искам разпонка на фермите, ще сложа стоманени въжета с обтегачи като тиранти да стоят под напрежение . Хем ще е красиво, хем ще е ферма .
Фитилчо - майстор
И на именният ден , ебаси мерака :lol:

KEMPPI Power

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Последна промяна от Фитилчо на нед дек 07, 2014 9:13 am, променено общо 2 пъти.
Фитилчо - майстор
bulhomes2 написа:

Аз бих заварил и поне по една шина на профилите под билото. Да стане като буквата "А". В момента разчиташ само на планката, с която сте съединили профилите при билото, да не се разтворят под тежестта на няколко тона сняг. А разтвярянето би било фатално и непоправимо - хем стените ще разтвори, хем покрива ще падне в гаража/къщата.

Реших да те послушам и да сложа по една дъбова греда , между две неръждаеми шини в краищата, заварени за фермите и ще се получи буквата А .

Отдселно горе под сегашните планки, ще заваря още по една 80х10

Цилков, вече са изправени скатовете и от едната страна са в една равнина :)
Чираче - майстор
Фитилчо написа:

Реших да те послушам и да сложа по една дъбова греда , между две неръждаеми шини в краищата, заварени за фермите и ще се получи буквата А .
Това изпълнение не си го представям как ще изглежда? Може ли снимка. :shock: Може да изглежда красиво, но дали ще е якостно оразмерено? Не знам кой ти е правил проекта, одобрен ли е от конструктор, но знам, че покривна конструкция се прави с ферми. Една такава метална канструкция се изчислява освен на вертикално натоварване, и на странични натоварвания от вятър и земетръс. От показаните снимки това не го виждам. Вси пак това е къща, а не оранжерия.
bulhomes2 - майстор
Те ще са натоварени само на опън, а така издържат много. Иначе и на мен не ми стана ясно как ще е захващането с тези неръждаеми планки.
Чираче - майстор
Че, ще са натоварени на опън е ясно. Захващането вероятно ще стане с винтове или болтове. Ако не се облицоват и скрият винтовете, ще е голяма грозотия. Дървените греди е вероятно да провиснат от собственото си тегло. Покривните профили също ще са натоварени на огъване. Ако ще има таван, и ще се облицова, какво пречи да се изпълни с якостно изчислени ферми? А ако няма таван, какво пречи хоризонталната част на фермата да се облицова с ламперия, която да имитира дървената греда? Това с опънатото стоманено въже е несериозно. :?
VLADO66 - майстор
Трябва според мен да се сложат хиксове (по един на двете стени)
Чираче - майстор
Защо само по един "Х" и защо само на двете страни? За да не се получава диалог, ще е полезно да не отговаряте едносрично. Поне професионалистите коструктури. Никой няма да Ви вземе занаята.
Фитилчо - майстор
bulhomes2 написа:
Те ще са натоварени само на опън, а така издържат много. Иначе и на мен не ми стана ясно как ще е захващането с тези неръждаеми планки.
Изглед отгоре, перпендикулярно на гредата,която ще формира буквата А

Черно - ферма

Тъмно сиво - шини от неръждавейка 100х10 заварени за фермата

Светло сиво - болтове през гредата и шината

Кафяво - дъбова греда 100х100 , масив

Червено - Заварка между фермата и неръждаемите планки

Прикачен файл

Ферма2.jpg
Ферма2.jpg (88.63 KиБ) Видяна 1921 пъти

Прикачен файл

greda.jpg
greda.jpg (34.16 KиБ) Видяна 1938 пъти
Последна промяна от Фитилчо на нед дек 07, 2014 11:46 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: