• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BLUEPUPIL - майстор
тонито написа:
Голям проблем ли е?Има ли от какво да се притеснявам?
Средните колони носят повече вертикален товар от ъгловите. Ако дадеш пълния товар върху тях, армировката им и класа на бетона ще стане ясно. Кажи населеното място да видим сеизмичния коефициент.
тонито - специалист
Биглите са през 20 см,4 пръчки 8 или 12 мм има в долния и горние пояс.В колоните пак са с по 4 шръчки и диглите са на често.Бетона е в25
BLUEPUPIL - майстор
тонито написа:
В колоните пак са с по 4 пръчки
N8,10 или 12? Дай външните размери на помещението. Средните колони точно по средата ли са? Дай теглото на покрива на м2, като включиш теглото на абсолютно всичко дето е налично в момента плюс това дето мислиш да прибавиш-напр. окачен таван и пр. Или направо слагаме 400-500кг на м2. По твое желание, със или без включване на вятъра и снега.
Последна промяна от BLUEPUPIL на съб апр 11, 2015 5:40 pm, променено общо 1 път.
тонито - специалист
Мисля че е номер 8.Размера на страните са 6 на 7 метра.Горния пояс пое малко по малко от 1 кубик бетон а той тежи май 3 тона...има една греда двойно т около 200 кг и керемиди за 42 квадрата поктив.Толкова знам.Колоните са по средата на стените
ivanj - специалист
Мисля, че това което правиш е леко казано несериозно.На моята вила със същите размери са 11колони с N14 с размер 25/25 и 4 земетръсни шайби с плътни тухли.Верно носят още една плоча. Този N8 за колони и то по 4 броя за размер на колоната 12/40 мисля че е недостатъчно.Нека да кажат спецовете.А и без план или консултация поне с конструктор е лоша работа.Но ти ще я обитаваш така че........................
BLUEPUPIL - майстор
Средната колона на 7-те метра, върху която стъпва дървеното двойно 'т', носи 10.5м2 от покрива или 1/4. При тази лека покр. констр. смятам, че на кв. метър няма да има има условия за повече от 300кг. Тогава вертикалният товар на колоната няма да надвиши 3150кг.(10.5 x 300) Или общо целият покрив ще е макс. 12.6 тона. Колоната е уязвима в направление съвпадащо с оста на двойната 'т' греда. Силата която ще действа е приложена на върха на колоната и е между 0-25% от тези 3150кг в зависимост от това къде се намира сградата.
BLUEPUPIL - майстор
След набързо направени груби изчисления за въпросната колона с h0=10-10.5cm. Ще са нужни 2 x 2бр. N12. При положение, че само 10% ат тези 3150кг. се превърнат в хоризонтална сила.
Последна промяна от BLUEPUPIL на съб апр 11, 2015 11:56 pm, променено общо 2 пъти.
тонито - специалист
Говорих с човека който го прави и той ми каза че е сложил 6 пръчки по номер 8 в всички средни колони и номер 10 по 4 пръчки в горния пояс.Биглите са 6.5 през по малко от 20 см
raduloff - напреднал
тонито написа:
Как се полага кабел 2 по 1.5 СВТ в стена от тухла четворка права?Остава в мазилката или се вкопава в тухлата канал?
Не се пуска СВТ кабел в мазилка.Необходимо е да е в тръба.Или да е мостов.
BLUEPUPIL - майстор
тонито написа:
Говорих с човека който го прави и той ми каза че е сложил 6 пръчки по номер 8 в всички средни колони и номер 10 по 4 пръчки в горния пояс.Биглите са 6.5 през по малко от 20 см
Не искам да те плаша, но ако сеизмичната сила съвпадне с най-неблагоприятната посока, която съм описал по-горе е възможно колоната да поддаде. Иначе без земетръс или много силен вятър мисля, че колоната ще се справи с ексцентритета, който предизвиква покрива. Но запаса и е малко. Ако е за вила, на която се ходи чат-пат става.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Стара къща..започва се" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: