• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
petgrbg - напреднал
Жоро , извинявай за въпроса , ако не е тайна би ли споделил на колко се връзва кв.м. ? Ние ще сме готови до края на месеца , но май стана късно да започваме... :sad:
Приятели, помагайте че ще лудна. Близо до Пловдив строя сглобяема къща. Дадоха ни количествено стойностната сметка и свят ми се зави. 112 кв. на 1 ет. до ключ със всички комуникации без оградата 100хил. лв. Като си сложа цената на парцела, обзавеждането и двора ще стигна 1500 лв. на квадрат. Усещам, че някъде ме работят но не мога да разбера къде. На кратко: фундамент - 15180 лв. пътеки около къщата - 2580лв., септична яма - 3670лв, водопровод до къщата - 900лв., производство, транспорт, монтаж и довършителни работи - 72700лв., врати и прозорци - 3600лв.
Това което разбрах е че никакви цени на нищо не са паднали, заради кризата и малкото строителство. Иначе къщата ще стане мечта. Топла и уютна. Има много изолация, качествен дървен материал, дано да е така. Няма да е с дървени плоскости а чисто дърво. Всичко чудничко, ама цената мама мия. Дайте съвет, приемам всички мнения.
Стефко - специалист
И къде е това място близо до Пловдив?
v_tan - специалист
Тази цена е направо ужасна.
Аз си строя къща сам в момента и до сега ми е излязла 150лв./кв.м. като в това включвам и дограма с троен стъклопакет, 20 см. изолация на стените и покрива, а и къщата е на два етажа, което осткъпява междуетажния гредоред. Къщата е 270кв.м. С още 50-60 лева на квадрат планирам да я завърша вътрешно. което прави 210лв. При теб става въпрос за 680лв/кв.м. по мои сметки (без фундамента), което е разлика от 470лв! Дали това е реална стойност за монтаж, с включена печалба? Според мен не е.
По мое мнение трябва да потърсиш и други варианти.
Успех
Стефко - специалист
neviana написа:
Приятели, помагайте че ще лудна. .
То си е за лудване. Ако сте търсили фирми по интернет, така е. И аз така започнах. Докато не разбрах, че големите фирми не са за малки строежи. Риба се лови в мътни води. Някои фирми все още си мислят, че е 2008 г :lol:
stenmark - специалист
v_tan Ти смяташ ли си основите тъй като не си ги правил сега?Цена от порядака на твоята 150лв/кв и то с дограмата и изолацията ми се струва мечта.Нещо което е по-евтино при теб е покрива и основите т.е. наи-скъпите неща.
roofbuilding - специалист
Каталожен номер: К112
Площ: 112 кв.м
Етаж: 1
Квадратура: 112 кв.м
Цена на изделието: 69 000,00 лв.
Остойностяването е за завършена къща до ключ, с включен монтаж и ДДС
Това как ви се струва?
v_tan - специалист
neviana е написала цена за къщата без фундамент. И аз по нея смятам. Отделно има цена и за основи, която е 15180 лв, което прави по още 135 лв/кв.м.
А цената която съм написал не е мечта, а самата реалност. Ако работиш сам разбира се.
Последна промяна от v_tan на чет фев 09, 2012 8:07 pm, променено общо 1 път.
Tsilkov - майстор
Roofbuidling включва ли фундамента?Иначе neviana просто да събере други оферти :? , ама да не очаква чудесата които и писа v_tan.Иначе мен в тази оферта не ме притеснява толков завишената цена отколкото ,че прозорци и врати са отделно перо и то подозрително ефтино на фона на другите неща :? (кой знае колко още неща са изпуснати покрай ключа :lol: ) .Отделните пера които виждам - яма ,водопровод и пътека ми се виждат нормално в рамките на леко-скъпите цени от фирми по нета.
Последна промяна от Tsilkov на чет фев 09, 2012 8:10 pm, променено общо 3 пъти.
Стефко - специалист
roofbuilding написа:
Остойностяването е за завършена къща до ключ, с включен монтаж и ДДС
Това как ви се струва?
И това е много. Според мен подобна къща до ключ не е повече от 40000 лв. Включително изграждане на фундамента. Без мазе. Това към днешна ситуация на строителните дейности.
Последна промяна от Стефко на чет фев 09, 2012 8:09 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: