Миналата година проекта "Веранда" не се осъществи по една или друга причина (една от причините е на снимките

Тази година обаче всичко ще се направи така че:
Първо искам да благодаря на всички за отговорите от миналата година. Сега като ги изчетох пак виждам колко адекватни съвети ми давате.
И така:
Варианта с вкопаване на попове и тем подобни отпада. Изолацията няма да се пипа. Поповете ще са додолу. Варианта на BLUEPUPIL-2 с метална столица не е отхвърлен, но бих предпочел да работя с дърво (това ще го доуточним в движение).
1. В прикачените снимки съм дал по-точни размери на всичко което мисля че е важно. При тези размери на какви колони и столици оставам? Предполагам че около големия прозорец на ЮГ ще е проблема, щото поповете не може да са близо един до друг.
2. Първо да измажа къщата с мазилка и след това да си правя верандата или обратното? Предполагам че ако направя първо мазилката, след това с внимаване няма да я размърлям много

3. Притесняват ме зоните, в които ще лягат поповете откъм къщата и в частност от източната страна (оградил съм ги с 2 успоредни линии). Проблема е че това съм си го правил аз и тогава мисля че не го направих достатъчно здраво. има насип отдолу и върху него пясъчна възглавница и бетон плоча 10см. Въпроса ми е дали да не изкъртя дупки в местата на бъдещите колони и да поизкопая малко и да налея бетон (нещо като стъпка).
Засега толкова. Има още въпроси, ама да тръгне разговора