• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Grezinski - специалист
Изображение

Изображение

Тези дни времето беше хубаво и успяхме да вдигнем всекидневната. Остава една малка стена.
Пустият сняг не ни изчака...
olelemaiko - специалист
това сега какво ше става.тез греди какво подпират.
Grezinski - специалист
Нали не смяташ, че в тема за сглобяема къща ще пусна снимки от строеж на... самолет примерно?! :-D

Изображение

Изображение

Изображение
olelemaiko - специалист
а ти я препоръчваш продаваш.колко пари струва.ти ли ги правиш.
Чираче - майстор
Grezinski написа:
Тези дни времето беше хубаво и успяхме да вдигнем всекидневната. Остава една малка стена.
Колега Грезински. Не пишете от къде сте. Но, ако това нещо има проект, направо можете да си поискате парите от проектанта, и да го дадете под съд.

Не виждам нищо, което да ми харесва като конструкция. Няма Х връзки за странично натоварване. Прекалено много вертикални опори. Най-горния П профил е неправилно разположен. Най-долния П профил също. Абе, прекалено много забележки. С остатъка от тоя материал ще ти построя още една къща.
Grezinski - специалист
Имал съм щастието да живея по 3 седмици в три различни дървени къщи в Швеция, едната бе от цели греди, другата вътрешна и външна стена от греди и изолация между тях, не знам каква, третата бунгало като тези, които ги има и у нас по морето. Също така, имам едно лято в САЩ, в дървена къща по техен тертип - греди,OSB, картон; PVC сайдинг на фасадата; вентилирана система; всичко по фасадата и верандата беше от PVC, дори настилката на верандите бе от смола и фибри. Къщата бе с централна климатизация и постоянна вентилация, тъй като на практика, стените не са паропропускливи заради импрегнираното OSB.
От собствен опит, мога да кажа, че навсякъде си беше комфортно; Изцяло дървените, бих казал, че бяха най-комфортни за обитаване; Въпреки, че не проветрявахме изобщо, вътре беше приятно, а "дъха" на дървения интериор е неописуем.
Дори водооткапващия профил при цокъла беше от кора на бреза.
Да, бих си построил подобна сега, за себе си, ако цените на качествените суровини у нас не бяха космически, поради вноса.
Да живееш в такава къща си е лукс и ми се струва, че много от нас търсят какви ли не причини да отричат това, просто защото не можем да си го позволим.

Апелирам, да бъдем по-обективни в коментарите си, защото инъче темите заприличват на някакът отдушник на негативни емоции акумулирани през деня.

Да строиш е прекрасно, още повече свой собствен дом. Аз лично, свалям шапка на всеки който дръзни да го прави, независимо по какъв начин. Нека се уважаваме един друг и пишем обективно! Има всякакви материали и технологии да построиш дом, сляпо да твърдим, че само един е правилният, е меко казано глупаво. Който смята, че е такъв, нека продължава. На който не му е интересно мнението на другите, за какво изобщо влиза в този хубав форум?!

Поздрави!
Grezinski - специалист
Чираче написа:
Grezinski написа:
Колега Грезински. Не пишете от къде сте. Но, ако това нещо има проект, направо можете да си поискате парите от проектанта, и да го дадете под съд.

Не виждам нищо, което да ми харесва като конструкция. Няма Х връзки за странично натоварване. Прекалено много вертикални опори. Най-горния П профил е неправилно разположен. Най-долния П профил също. Абе, прекалено много забележки. С остатъка от тоя материал ще ти построя още една къща.
От Велико Търново съм, интересно мнение имаш.
Хубавото в случая е, че не го правя за да ви хареса на Вас :)

Все пак, радвам се, че следиш темата и гледаш в детайли. Продължавай, хубаво е да се ограмотяваш!

Поздрави!
1115 - специалист
Я си извадете виза, пък тогава го мислете за къщата. Понякога това в София отнема доста време.
Чираче - майстор
Grezinski написа:
Хубавото в случая е, че не го правя за да ви хареса на Вас :)

Все пак, радвам се, че следиш темата и гледаш в детайли. Продължавай, хубаво е да се ограмотяваш!

Поздрави!
Аз ли да се ограмотявам?
Просто се опитах да съм полезен. Явно съм в грешка. Троши си главата.
Synthy - специалист
Synthy написа:
Някой има ли мнение за къщите от фибростъкло - Glass-Reinforced Polymer (GRP)? Аз се оглеждам в тях, заради по-ниската цена, добрият външен вид (като от лего са - куклeенски), и пише, че са с много добри топлоизолационни свойства. Обаче толкова. Някой нещо да каже за тях?
Наистина ли никой нищо не знае за тази технология? То ще се окаже някаква голяма екзотика :?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26

Тема "Препоръка за избор на сглобяема къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: