• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
Darko83 написа:
шоп написа:
Darko83 написа:
Затова питам вас но не съм се отказала от къща на село
Дарко или Дарина, всяко нещо има цена и всеки се резпростира според чергата....

всеки си знае мако ще ми е гузно да си взема толкова скъп диван като знам че има хора дето не се хранят редовно или пък спят на кашони

Мен пък не ми е гузно, работил съм с пот на челото и с мазоли на ръцете, това, че някои кръшка, не е учил и го мързи мен не ме касае. Всяка жаба да си знае гьола. Спретната къщурка на село не е евтина и иска деноношна грижа и поддръжка.

Имам и апартаменти, имам и къщи и горното го казвам от личен опит. Къщата изисква огромен мерак, труд и разходи. Хапартамента е за лежерните хора....да не кажа мързеливи :!:
gnt69 - майстор
шоп написа:
Къщата изисква огромен мерак, труд и разходи. Хапартамента е за лежерните хора....да не кажа мързеливи :!:
Ей сега та лепнаха апартаментаджиите.
+1 за къща.
А за Дарко, разгледай не бързай, поразпитай познати и приятели. Ако си харесаш село отиваш в кръчмата и питаш за къща все ще се намери изгодно предложение.
Darko83 - напреднал
Andri01 написа:
Като ровиш из обявите на различни фирми,има в предвид,че един и същ имат,може да е обявен на различни цени. Съседа ми си продава къщата. Разликата между първата и третата цена е....100%. Смешно направо,но някой може да се върже и на последната цена :).
Срещал съм такива.Според мене разумния продавач на стара селска използвана къща т.е втора употреба трябва най напред да мисли за това че като я продаде ще се оттърве от данъците и дето всяка година плаща и от потдръжката и а не да се чуди как повече да изкяри.Не е трудно да намериш стара къща в малък град за 15 до 20 хил лева.Но в града има много удобства и услуги.Така че ако ще дава човек 15 20 хил лева по добре да си намери в града.Че и гасониери има за толкова.Но повечето надуват цените назнам на каква база ,сякаш злато има под къщите им.
prascho - майстор
Като цяло ако ще купуваш имот в града сега не е момента. Имотният пазар е пряко свързан с финансовия. Ниските, дори отрицателни лихви доведоха до силно кредитиране и изваждане на пари на имотния пазар. За средностатистическия човек инвестирането в имот е сравнително разбираемо. Търсенето е по-голямо от предлагането, което доведе до повишение в цените на имотите и у нас.

Според моето скромно мнение, цикличността ще си вземе своето и в рамките на 1-2 години нещата ще се променят. Т.е следващата финансова криза, ще доведе до спад и на цените на имотния пазар :).
plamen6703 - майстор
Darko83 написа:
Срещал съм такива.Според мене разумния продавач на стара селска използвана къща т.е втора употреба трябва най напред да мисли за това че като я продаде ще се оттърве от данъците и дето всяка година плаща и от потдръжката и а не да се чуди как повече да изкяри.Не е трудно да намериш стара къща в малък град за 15 до 20 хил лева.Но в града има много удобства и услуги.Така че ако ще дава човек 15 20 хил лева по добре да си намери в града.Че и гасониери има за толкова.Но повечето надуват цените назнам на каква база ,сякаш злато има под къщите им.
Разсъжденията ти за цените на селските къщи са направо "трепач" :-D Ти сигурно ще поискаш от продавача да ти спретне и един банкет за негова сметка, че го отърваваш от къщата му и се явяваш един вид негов благодетел, спасяваш го от данъци, от поддръжка :lol:
Всяка къща струва толкова, за колкото се продаде, може пък да ти излезе късмета и за цената на едно кафе да си вземеш селска къща, ако пъкне ме излезе, по градовете ги дават без пари, ще станеш гражданин с къща :cool: :partyman:
prascho - майстор
Обезлюдяването на селски райони не е характерно само за България. Страни като Италия и Швейцария дават пари за да живеят хората на село :).

https://money.bg/panorama/shveytsarsko- ... -nego.html

И да, дадена стока /било то имот/ струва точно толкова, колкото може да вземеш при продажба. И да, печалбата при недвижим имот е при неговата покупка, а не при неговата продажба :-D .
plamen6703 - майстор
Преди години по време на онова "лошото" време даваха по 5000 лв. на семейство, което се засели в Странджа–Сакар, отделно от това получаваш жилище, работа и паричен процент към заплатата за работа в тези райони...единственото условие /живееш и работиш в района/ беше 10 години договор... Сега там от години е пустош, но сега от години няма държава и хората се пръснаха по света! :partyman:
nikolov333 - майстор
Проблема за да се стигне до сделка е, че няма такова нещо, като "реална цена на имот". Купуваш нещо надценено или подценено в момента на покупката му и плюсовете и минусите му стават твои, срещу съответния нотариален акт. В повечето случаи поддръжката и инвестирането в имота не вдига право пропорционално цената на имота при евентуална продажба в бъдеще, а зависи от същите субективни фактори, които са определяли цената и при закупуването му, плюс "трепването под лъжичката" за което Шоп-а вече писа. Какви ще са цените на имотите след време, си е божа работа, но не очаквам да се вдигат кой знае колко като гледам, как бавно растат доходите в България. Сега за Швейцария работата е ясна. :-D С две думи при избора на имот, субективните фактори са повече от обективните и при всички случаи рисковете се поемат от купувача. В тази връзка за да се реализира една сделка, трябва да се намери компромисната цена, между търсенето и предлагането. Продавача е длъжен да иска най-високата възможна цена от купувача, а той има възможност да прецени, удовлетворява ли го тази цена. Ако не се спазарят, купувача продължава да си търси друг имот, а продавача съответно други купувачи. Цената може да се коригира във времето, поради липса на купувачи, спешна нужда от пари или други субективни фактори или при глобална финансова криза, но в повечето случаи продавачите наистина се освобождават от отговорностите свързани с имота. Това дали ще го вземат в предвид при формирането на крайната цена също е субективен фактор. Давам пример от личен опит. Имота, който аз съм харесал е в близост до града в покрайнините на селото с двор 4-ри декара, който граничи с микроязовир 1,3 декара дълбок около 3м, който са си направили собствениците през комунизъм-а за поливни нужди през лятото. Има стара къща 80м2, градена през 60-те години, с калпави каменни основи, градена с плътни единички и зидана с кал, която е доста напукана почти без ограда и стара каменна салма. Няма обществен транспорт, централна канализация и водоснабдяването в селото има постоянни течове. Мен лично ме "дърпа" гледката и язовира, но цената и субективните фактори не ме удовлетворяват и съответно нямаме сделка. В случая, продавачите са си надценили имота, на база на това, че им трябват пари, понеже са двама братя и двамата не са добре финансово, а се надяват като го продадат да си закърпят бюджета. Тръгнаха от 18000 преди 3-ри години и в момента му търсят 13000.. Та ще си го продават още няколко години, докато падне и къщата и салмата, и ако сме живи и здрави тогава може да ги питам пак.. :-D
zz_stefanov - майстор
gnt69 написа:
шоп написа:
Къщата изисква огромен мерак, труд и разходи. Хапартамента е за лежерните хора....да не кажа мързеливи :!:
Ей сега та лепнаха апартаментаджиите.
+1 за къща.
А за Дарко, разгледай не бързай, поразпитай познати и приятели. Ако си харесаш село отиваш в кръчмата и питаш за къща все ще се намери изгодно предложение.
+1 Така купих моята, но тя за сега е за вила, въпреки че се очертава да стане по добра и от апартамента, щото пък него съм го позарязал. :wink:
Дарко, не знам от къде си, на какъв зор си, но като гледам как ти скачат желанията по картата, мислиш ли, че можеш да започнеш ремонт на къща намираща се далеко от сегашното ти място.
За интернета, вече голяма част от селата са покрити. Ако ще работиш през интернет, защо не потърсиш селска къща под наем, да видиш как е селския живот. Самият наем няма да те събори.
Darko83 - напреднал
И аз четох някъде че в Швейцария дават пари и имот за да идеш на село да живееш.Правя проста сметка че трябва да си глупак да вземеш стара мухлясала къща зе..на от 10 -20 години лазена от мишки змии и т.н да излееш 20 хил лева.Ако аз продавах къща нямаше да ми минепрез ума че ще излъжа някой да ми купи съборетината ако тойза горе долу тези пари ще си купи нещо в малък град с поне някакви удобства (магазини,ресторанти,болница) Не трябва човек да е толова алчен щото накрая нищо няма да изкяри.Аз наскоро трябваше да продам чисто нов плейстейшън 4 купен директно от производителя но не му надух цената дори направих отстъпка и го продадох точно за месец.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Ремонт или събаряне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: