• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dessie - специалист
Дай подробности за сондажа моля? Цени,, очаквана дълбочина и други екстри?
Колко метра ти е оградата и на каква височина? С какво ще се задвижва подхода към гаража и каква е видът на вратата?
kivanov - специалист
нед ное 10, 2024 6:29 pmDessie написа:
Дай подробности за сондажа моля? Цени,, очаквана дълбочина и други екстри?
Колко метра ти е оградата и на каква височина? С какво ще се задвижва подхода към гаража и каква е видът на вратата?
1. Цени - 170лв на метър, между 70 и 100м. Помпа според джоба 1000-3000лв, ако няма двбит още едни 5к за буферче.
2. Тази ограда е 165см и 2 пана 140см. Оградата към улицата ще е по-хубава(скъпа) и ще е към 2м. Имам 2 врати (1 за гаража и 1 за паркинга) ще се задвижват с някъв мотор(ако това питаш де) :)
Dessie - специалист
пон ное 11, 2024 1:27 amkivanov написа:
2. Тази ограда е 165см и 2 пана 140см. Оградата към улицата ще е по-хубава(скъпа) и ще е към 2м. Имам 2 врати (1 за гаража и 1 за паркинга) ще се задвижват с някъв мотор(ако това питаш де) :)
Нещо не разбрах :-) :-) :-) за тия 2000 лв ограда и 2500 монтаж, колко бр платна, колове и другите консумативи направиха?
За вратите - как се отварят - крила ( едно/две), плъзгане настрани, някакъв вид ролетки/секции ли са?
kivanov - специалист
пон ное 11, 2024 6:25 amDessie написа:
пон ное 11, 2024 1:27 amkivanov написа:
Нещо не разбрах :-) :-) :-) за тия 2000 лв ограда и 2500 монтаж, колко бр платна, колове и другите консумативи направиха?
За вратите - как се отварят - крила ( едно/две), плъзгане настрани, някакъв вид ролетки/секции ли са?
1. 12 пана с височина 163см, 2 пана с височина 144см, 15 стълба (1 от които е 2.50 височина) - https://ogradina.bg/ogradna-sistema-nylofor2d.html В цената влиза всичко (крепежи, доставка и т.н.)
2. Вратите ще са 2 броя по 4.5м (ако не се лъжа) и ще вървят по релса на терен и ще се плъзгат настрани, нямат нищо общо с оградата от т. 1 :)

Оградата и вратите ще са в този стил(ако не е много скъпо):
Изображение
Ал_ - специалист
Уби ме с цената за монтаж :-D
Май точно тия белгийски пана бях оглеждал преди време, но поне тогава продуктите на лина07 не им отстъпваха по качество. Едва ли и сега е по-различно
Dessie - специалист
пон ное 11, 2024 4:22 pmkivanov написа:
Оградата и вратите ще са в този стил(ако не е много скъпо):
Изображение
Изглежда много яко, само дебни изпълнителя, че при съседа е прахово боядисана, обаче заварките взеха да пускат ръжда на третия месец.
kr1100 - майстор
пон ное 11, 2024 6:25 pmАл_ написа:
Сам с приятел няма ли да можеш да ги монтираш ?
Ал_ - специалист
Отдавна е свършено, аз затова се учудих за цената на монтажа, защото не е някаква кой знае каква философия
resistbody - майстор
пон ное 11, 2024 8:40 pmАл_ написа:
Отдавна е свършено, аз затова се учудих за цената на монтажа, защото не е някаква кой знае каква философия
Нищо не ме учудва, на съседа са му взели 700лв да бетонират пред гаража... т.е. да почистят и да хвърлят 2 мрежи...
kivanov - специалист
Май точно тия белгийски пана бях оглеждал преди време, но поне тогава продуктите на лина07 не им отстъпваха по качество. Едва ли и сега е по-различно
Всички ги наричат белгийски, но заводът е в Турция :) Монтажът не е евтин, но вече нямам време аз да правя всичко. Почти нямам забележки към него.
пон ное 11, 2024 6:33 pmDessie написа:
Изглежда много яко, само дебни изпълнителя, че при съседа е прахово боядисана, обаче заварките взеха да пускат ръжда на третия месец.
Изпълнителят на тази ограда даде цена от 500лв на линеен метър. Чакам оферта от металджията, който прави други неща по къщата ми. Тази ограда е поцинкована. Няма боядисване и т.н.
пон ное 11, 2024 7:06 pmkr1100 написа:
Сам с приятел няма ли да можеш да ги монтираш ?
Няма как да правя всичко аз :)
пон ное 11, 2024 9:25 pmresistbody написа:
Нищо не ме учудва, на съседа са му взели 700лв да бетонират пред гаража... т.е. да почистят и да хвърлят 2 мрежи...
Инфлация и тва е. Аз не се сещам нещо да е правено по къщата и да е било под 1000лв. :?
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: