Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
беба - специалист
Здравейте, накратко за нашия случай:
Почнахме си строеж категория, имаме договор с стр. фирма която трябваше да осигури технически натзор на обекта. Имаше там един чичо който се появяваше от време на време да види как са нещата и той трябваше да следи за документите и да ги изготвя. До тук добре обаче със строителя стигнахме до средата и поради проблеми ще се разделяме.
Искаме си ние книжата а строителя казва да се свържем с тхническия, обаждам му се аз и той казва че е заминал за половин година и всичко е при строителя :shock: И сега незнаем какво да правим. Как се процедира. Вече взех да се съмнявам има ли изобщо някаква документация.Аз съм виждала само една заповедна книга в която се подписва проектанта - конструктор преди да се полага бетона.
Та така..........., да се съдим незнам дали ще има смисъл то и време ще мине, ама си мислех какво става все пак ако се изгуби нещо не може да няма начин да се извади на ново. И какво всъщност би трябвало да ни се предаде за обекта. Стигнали сме до етапа 2ра плоча, освен тази заповедна книга и разни сертификати за материалите друго трябва ли????

ОХ само бях слушала за проблеми с бригади и строители а ми идва и на мен до главата явно в БГ е нормално. Помагайте.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"...имаме договор с стр. фирма която трябваше ..."
Е, какво пише в договора?
rendo - специалист
Ако вече сте имали разрешителните то значи те са валидни - и биха могли да им се извадят копия ... тъй като това е малко ш'бана работа най добре ще е да се спазарите със строителя той да ходи да си се разправя и да си продължите по живо по здраво

тъй като ако сега развалите договора ще има да се съдите за неустойки и докато извадиш документите ще е смърт и дори и да се опраавиш с това тъй като сега е сезона много по трудно ще намерите бригада или фитма която да ти свърши работата на нормална цена и ще загубите тази година........

Така че първо вижте кво ще каже фирмаджията
беба - специалист
Ами оригиналите с разрешението за строеж и папките по отделните части на проекта са си при нас в смисъл ел, вик,конструкция и т.н. На нас на практика ни липсват нещата които би трябвало строителя да изготвя там разни образци и сертификати за вложени материали. Строителя изобщо отказва да се види с нас даже не отговаря по телефона та ние сме зарязани така на произвола. Имаме вече идея за друга бригада която може да почнат още др седмица. Сега си мисля няма ли начин някаква комисия или орган по контрол да направят нещо като "експертиза" за материалите :? не може да няма начин то като си помисля става въпрос за хартийки всичко се случва можеше да се загубят или да се запалят примерно, какво се прави в такива случаи все ще може да се извадят нови прдполагам ама знам ли :? Новия технически, които поеме обекта няма ли как той да да изготви наново липсващите документи??? Аз че ще го питам в понеделник е ясно ама ми се щеше по подготвени да сме за срещата че вече станахме подозрителни и все си мислим че ще ни изпързалят.
Изобщо не ми се занимава със съдилища поне на този етап, важно ми е да завършим къщата да си получим акт 14 пък после ще мислим да се захващаме ли с неустойки. УФ луда работа.
inkovsv - специалист
Акта е 16.Новият строител може да свърши нещата.Доколкото разбирам още сте в началото, и трябва да имате протоколи от общината за кота изкоп и кота 0.00
беба - специалист
Така....... Уж се угововрихме да ни дадат всичко ама тук сега идва другия проблем.. Не успяван да открия в интернет какви точно документи се изискват за строителство на къща 5 категория. Имам ли някой който е минал по този път или пък е наясно да ми помогне [-o< Че да не стаен така после половината документи да липсват пак да се търсим със строителя. Примерно да ми кажете кои образци и протололи трябва да са изготвени до момента/лята е 2ря плоча/ Аз знам само за заверена заповедна книга , откриване на стр. площадка и сертификати за вложени материали но едвали е само това. Помагайте моля!
pipbel - майстор
Трябва да имаш и технически паспорт за строежа.
Виж на чичо Google и си даунлодвай и разпечатай формуляра.
По принцип попълва се и се разписва от техническия ръководител на строежа.
mena - напреднал
не се притесняватолкова аз имах подобна ситуация смених 3 технически руководителя в рамките на 2 месеца последния направи наново заповедната книга и изготви вси4ки образци за актовете и накрая конструктора ги подписа ...дръпни му една маина на тоя цензура да ходи да пасе кретен....шо не ми се падне на мен :-D ти трябва да има6 заповедна книга бележките от бетоновия възел ИИ ЕДИН СЪВЕТ вземи си сега сертификат от бетоновия възел за бетона зашото после 6те ходи6 да ги гониш и става една ...ти си имаш проектант той пук работи с конструктора върху проекта на твоета къща това са важните хора ти си наемаш отделно строителен техник не да ти наблюдава обекта ( той е 5 категория няма нужда) по скоро да ти подготви крайните документ ..аиде УСПЕХ

Тема "За документите при строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: