Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
KRISTINOBAL - специалист
Здравейте на всички, за първи път пиша в прекрасния ви форум, и веднага имам въпрос.
Изкам да направя пристроика до къщата си, бетонна плоча която ще стои на четири колони. Плочата е сразмери 4 на 2.5 метра висока 2.5. Ще се използва за тераса. Може ли да ми кажете каква арматура ще ми трябва, колко фи на желязото за колони, трегери и арматура на самата плоча? Може ли да я свържа с къщата или да е независима от нея?
Всякаква информация ще ми е от полза, благодаря ви.
KRISTINOBAL - специалист
Хаиде бе хора помогнете с акъл.
emil_v r - майстор
Чекай бе човек !
всички са на работа , аз случайно не примерно .
Това задание не е достатъчно , дай снимки на къщата , конструкцията и ' , основи .
Иди при проектант /конструктор с това задание да видиш кво ще ти каже.
Най - важно каква е черпнята и от къде си , (за Враца има вечна промоция ).
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, emil_v r, кво го стряскаш човека. :-D Той просто иска с безплатно проектче да се сдобие от Нета. Няма лошо. :) Няма, щото утре като му се сурне или отлепи от къщата тераската, няма да има и виновни. :lol:
Как да му обясним сега, че пристройка към сграда (макар и тераска), стояща на друг фундамент, си е живо приключение и главоболие за всеки проектант. :shock:
emil_v r - майстор
Здр . Мастер Кен :-D очевидно си констр. професионалист , и без това щях да си изказвам почитанията за аватара и името :-D .
Надушвам професионалисти и професионалистки :-D
Трябва да бъдеш по- нежен с новодошлите, аз нямам това време , но си има хора свободни които с удоволствие ще отговорят, и без да смятат , ще му дадат типово армиране .
Master_Kenobi - V.I.P.
emil_v r написа:
... очевидно си констр. професионалист
Ех, Емо, де да бях, ама не съм. :( Ама толкова ми е минало през главата, че... как да не станеш по неволя. Пък и залепям от половин казана дума и съобразявам, като иде реч за някакво инженерство. :-D

А за ника и аватара - благодаря за комплимента. :) Аз пък мислех, че светкането на тая лампа дразни като четеш поста, щото някои са доста изнервени към мен. Мога да го сменя с нещо не толко светкащо на мига, ако това е проблемът... ама нейсе... :)

По темата сериозно:
KRISTINOBAL, проблемът ти не толкова прост колкото изглежда. Просто една тераска 4х2,5 м. Може да я направиш с приятели и подръчни материали "на око". Тогава може и да имаш късмета да си стои безпроблемно дълги години... Но по-вероятно е да има проблеми. Недай, Боже, да затрупа някой...
Така че по Нета няма да стане - намери си конструктор да ти сметне това-онова и да те съветва.
pesho - специалист
Master_Kenobi написа:
emil_v r написа:
... очевидно си констр. професионалист
Ех, Емо, де да бях, ама не съм. :( Ама толкова ми е минало през главата, че... как да не станеш по неволя. Пък и залепям от половин казана дума и съобразявам, като иде реч за някакво инженерство. :-D
.
Е,кажи къв си,де !?!С кво точно се занимаваш,къде си се специализирал ? Щото пишеш в няколко раздела и ми е любопитно...
Master_Kenobi - V.I.P.
Offtopic

Пич, pesho, доста клюкарски и спамерски е тоя твой пост. Аз не бих си го позволили в обща тема. Освен това има тема "Да се запознаем" или тещо такова. Но не ме питай и там. Няма да ти отговоря. Има ли значение колко дипломи имам, какво и къде съм работил и с какво се занивавам?! Важното е какво и как пиша във форума, както впрочем това важи и за всички останали. Не е форум за запознанства, нали?
Личната информация е неприкосновена по закон и ще я споделя с когото и когато реша. ОК? :)

И пиша само в теми, по които мисля, че мога да кажа нещо смислено. Няма значение броят им. Досега обаче не видях сериозно опровержение на мой пост по някои... да ги наречем "спорни" теми. Само възклицания и общи лафове. Нали се сещаш, че при такава реакция няма да седна да си публикувам автобиографията, е така - за нечии кеф!
Това е! :)
pesho - специалист
Е,не се обиждай-приятелски те попитах,не се заяждам...Въобще не ме интересува твойта автобиография,не питам и за дипломи-попитах просто какъв специалист си..това поне можеш да съобщиш в сайт като "Направи сам",да знаем кой се пъне да дава съвети в няколко раздела...Виждам,че имаш някви знания и разсъждаваш,но знанията не са ти пълни и разсъжденията незавършени,точно защото си мисля,че си "специалист по-всичко"...това пак ти го казвам приятелски
Master_Kenobi - V.I.P.
pesho написа:
...Виждам,че имаш някви знания и разсъждаваш,но знанията не са ти пълни и разсъжденията незавършени...
Това кой го казва? :?

------------------------
И айде, стига със спама! Човека пита за бетонна плоча!

Тема "Бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: