Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,
Случайно попаднах на това - изолационни кофражни форми за бетон http://www.creo-prokoncept.eu, впоследствие претараших целия нет на руски и английски. Оказа се, че е много популярно в Русия, САЩ, Канада и Европа, но там ползват повече блокове от мисля че е стиропор. Навсякъде само хвалби и т.н. Ако всичко писано е вярно непременно ще си построя къщата от това чудо, но бих желал, ако някой живее в такава къща да сподели опита си. Все пак патилото по-добре знае :)

Искам да си проектирам къщата така, че впоследствие да не се налага да подобрявам нищо (или поне малко), а то с тая Европейска Общност не се знае какво ще ни дойде на главата още... :)

Ако някой живее в такава къща, моля да сподели опита си.
Благодаря предварително.
Master_Kenobi - V.I.P.
Хм, не го бях виждал това до сега. Едва ли някой от форума ще сподели лични впечатления от живота в такава къща. Така че, май ще дискутираме на теория.

Прегледах бегло сайта и мисля, че е списан непрофесионално и прилича повече на рекламна брошура. Много съм подозрителен, когато някой иска да купя от него за да спася планетата. :? Освен това спекулират с термина "слънчева радиация" (вероятно буквален превод), който на български е двузначен.
Освен това:
- Няма дадени топлотехнически данни нито за материала, нито за зида като цяло. Така че коментари по същество едва ли ще са възможни;
- Не са дадени данни за механичната устойчивост на профила, особено от вътрешната страна. Дали и отвътре имаме "мека" стена";
- Не са споменати проблемите и ефектите при вътрешна топлоизолация;
- и т. н., и т. н.

Не ни казват още, защо, след като са толкова върховни и са на параза 50 години, не сме и чували за тях.

И най-вече не е ясно за какви пари иде реч. След като са премълчани, е ясно за какви. Но дори и да са приемливи, мисля, че не бих си построил къща с бетонни стени и стиропор от двете страни... Сори.

Тема "Къща от такава строителна система. Мнения...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: