• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
hhhristov - напреднал
Дали ПОЛИЗОЛА ще може да се нанесе по гънките на вълнообразната ламарина?
От "Изола-Петров" ми казаха че омеквал достатъчно при нагряването и дори и да не станело красиво щяло да може - но те не са виждали самия покрив.
Някой да даде съвет за най-добрия начин да покрия ръждясалите ламарини?
Благодарство предварително :)

Прикачен файл

DSC03285a.jpg
DSC03285a.jpg (149 KиБ) Видяна 11351 пъти

Прикачен файл

DSC03287a.jpg
DSC03287a.jpg (158.83 KиБ) Видяна 11351 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нима откъм пари си струва да покриваш с полизол? Всъщност какво е полизол?
Вариант е да минеш покрива с разтопен асфалт (не с грунд) и да посипеш с пясък.
Вариант е да го покриеш в нов неламаринен вълнообразен покрив.

Видях какво е полизол. Не си струва. скъпо, трудоемко и като го нагрее лятото може да оголи билата. По-добре махни ламарините, накови OSBто и тогава с воалит. Непременно с посипка.
hhhristov - напреднал
Не ми се разпокрива - трябва да хващам бригада - идеята е да го направя най-лесно върху тази ламарина - полизола ще ми струва около 250лв - не мисля че ще е скъпо - нагрявам с горелката и разтилам - но не знам дали ще може по гънките - а защо мислиш че като се нагрее от слунцето ще му стане нещо - в ТТ данните издържа до 150С.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Мерил ли си температурата на покрива :-D
Какъв градус на огъване му дават?
Полизола с армировка ли е? значи като го огънеш променяш повърхността - по изпъкналото изтънява... . освен това сметни по-гляма площ поне с 1/3та(логично е - къдравото не е като равното)
Съвсем разхвърляно пиша, но защо мислиш че за препокриване ти трябва бригада а за полизола не ти трябва?
hhhristov - напреднал
n_a написа:
Мерил ли си температурата на покрива :-D
Какъв градус на огъване му дават?
Полизола с армировка ли е? значи като го огънеш променяш повърхността - по изпъкналото изтънява... . освен това сметни по-гляма площ поне с 1/3та(логично е - къдравото не е като равното)
Съвсем разхвърляно пиша, но защо мислиш че за препокриване ти трябва бригада а за полизола не ти трябва?
Мисля че с още 1 приятел - полизола можем да го нанесем - а тези ламарини ако знаеш колко са тежки... :( - отделно за нов покрив трябва да качвам много материали по 500м. ужасен път и баир... на този етап не мога да го направя... Благодаря ти за съвета - но ще ми помогнеш много ако си кажеш мнението какво е най-добро да нанеса върху ламарините без да ги махам - ще ми е много по-лесно.... а наистина ли мислиш че нищо няма да стане с полизола?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не ти ли казах вече ? :) Направи си сам полизол .
Асвалт, армировка, асвалт, посипка.
сложи нова пластмасова вълнообразно-нагъната плоскост.не е скъпа и 6те пасне добре на ламарината.захва6та се с дюбели или с пирони.нз това е мое мнение аз сам само на 13 години!!!!
hhhristov - напреднал
Няма да стане с пластмасовите - по-плитки са нагъвките.... купувам някакъв воалит и с газовата горелка - каквото сабя покаже....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ако изчакаш горещините, ще си спестиш с горелката :) .
totko - специалист
Колега, какво стана, направи ли покрива?
Сега виждам темата, може би е вече късно да ти дам съвет, но все пак за всеки случай. Та съвета ми е да не слагаш воалит и ако това е покрива който се вижда на снимките, значи спокойно над ламаринения покрив може да сложиш т.нар. покрив Ондулин -->
http://www.onduline-bg.com/index.php?action=10&cat=10
Ако си направил покрива, пиши как , даже сложи и малко снимки
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт ламаринен покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: