• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kolos - напреднал
Здравейте,
тази година съборих стария каменен дувар и един майстор ми направи нов дувар, пак от камък. Дувара е със ширина 50 см. Не мога да реша каква шапка да му направя. Дуварът е на стъпала - в ниската част е 90см, във високата 120 см. Отгоре ще има желязна ограда от елементи. Мислехме да излеем шапката от бетон, но незнам как да я направа идеално гладка - и отгоре, и отстрани.
Ако някой може да ми даде насоки как да я загладя така, че да изглежда като тези, които се продават готови (например тезиИзображениеИзображение)
ще съм много благодарен.
Освен това приемам и идеи за друг вид шапки.

Благодаря
Последна промяна от kolos на ср окт 27, 2010 3:15 pm, променено общо 1 път.
Георгиев - специалист
По живописна шапка от наредени от едната и другата страна турски кремиди, захлупени отгоре пак с керемиди, ами не с капаци няма.
kolos - напреднал
Георгиев написа:
По живописна шапка от наредени от едната и другата страна турски кремиди, захлупени отгоре пак с керемиди, ами не с капаци няма.
Както съм писал дуварът ще има ограда, а тази идея с турските керемиди според мен е за дувар, върху който няма да има ограда.

Все пак благодаря за мнението.
kaktys - напреднал
бял или сив цимент забъркани с по едър пясък в определен калъп,след изсъхване със флекс се полира с различни дискове до получаване на полировка
kolos - напреднал
kaktys написа:
бял или сив цимент забъркани с по едър пясък в определен калъп,след изсъхване със флекс се полира с различни дискове до получаване на полировка
Идеята с полирането ми допада. Някакви инструкции как се прави, инструменти, технология, снимки, клипчета......
ebahti - майстор
Не се полира-калъпа се слага на вибрационна маса,ама не си заслужава за едни шапки-не толко скъпи
kolos - напреднал
Проблемът не е в цената на шапките, а в това, че искам ако ще бъде шапката от бетон да се излее на място, за да стане цяла, а не да надя няколко готови шапки.
complast - специалист
Иди в някоя железарница и накарай да ти свият на абкант калъпи.От един лист ламарина ще ти направят 3 бр. едниметрови калъпи.Като си направиш калъпите се обади за по нататъшни инструкции.
kolos - напреднал
Явно не съм се изразил както трябва.
Идеята е ако шапката е от бетон да се излее направо на мястото си върху дувара.
Снимките съм ги сложил, за да покажа как бих искал да изглежда шапката. Искам да бъде цяла шапка (ако е бетонна), а не от отделни елементи.
  • 1
  • 2

Тема "Търся идеи за шапка на дувар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: