• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sergi - специалист
привет

купих тази къща и покрива трябва да се прегледа....
каво ви е мнението за това което се вижда на снимките и какво спешно трябва да се направи.

местен маистор предложи да преподреди покрива и да смени каквото трябва за 20лв.на кв.м.

какво бихте ме посъветвали

благодаря предварително

Прикачен файл

P1050426.JPG
P1050426.JPG (188.89 KиБ) Видяна 6075 пъти

Прикачен файл

P1050428.JPG
P1050428.JPG (174.59 KиБ) Видяна 6075 пъти

Прикачен файл

P1050429.JPG
P1050429.JPG (192.55 KиБ) Видяна 6075 пъти

Прикачен файл

P1050431.JPG
P1050431.JPG (174.88 KиБ) Видяна 6075 пъти

Прикачен файл

P1050433.JPG
P1050433.JPG (156.28 KиБ) Видяна 6075 пъти
evdoki - специалист
Здравей,
Първо честито. Аз малко си падам по крайните мерки. Бих бутнал всичко,после малък надзид и нов покрив. Но всичко зависи от парите с които разполагаш.
sergi - специалист
благодаря
е за нов няма пари , но този е читав и отвън и отдолу....
е какво разбирам аз де

а цената на майстора ???
subzero - специалист
абе като гледам по снимките има няколко счупени цигли и от тях е капало по гредите и ако това е продължавало доста време може да се наложи да се разпокрие целия и да се сменят и гредите :) а за цената нз какво да кажа навсякаде взимат различно
evdoki - специалист
Все пак е НАПРАВИ САМ. Не би ли могъл сам да се справиш :?
bou81 - специалист
Здравей приятелю ако правилно съм разбрал 20 лв за прнареждане и смяна на изгнили греди които са 4 или 5 може би и да ти иска 20 лв е просто смешна цена аз за 20 лв на квадрат правя цял покрив от плочата .
sergi - специалист
bou81 написа:
Здравей приятелю ако правилно съм разбрал 20 лв за прнареждане и смяна на изгнили греди които са 4 или 5 може би и да ти иска 20 лв е просто смешна цена аз за 20 лв на квадрат правя цял покрив от плочата .
абе и аз така се ориентирах...
а от това което виждаш като специалист - мнение ?
PIP - майстор
Аз току що приключих нов покрив, който правих сам, но от това което съм се интересувал цените тук вървят около 30-45лв/м2 за изграждане на нов покрив от полагане на греди до слагане на керемиди. От снимките не може да се прецени реалното състояние на покрива, но вариантете са горе-долу два. Нов покрив, от който се съмнявам да имаш нужда, и за който дадената ти цена е ниска. Вторият е смяна на загнилите от течове греди и подмяна на счупени керемиди, при което 20лв/м2 ми се вижда много. Това при положение, че 'проблемите' са само тези показани на снимките.
sergi - специалист
снимките не са само на проблемни участъци , а исках да добиете престава какъв тип покрив е
иначе има 2-3 проблемни места за които е ясно че трябва да се правят
а това е поглед отвън

Прикачен файл

P1050451.JPG
P1050451.JPG (179.78 KиБ) Видяна 6018 пъти

Прикачен файл

P1050452.JPG
P1050452.JPG (143.15 KиБ) Видяна 6018 пъти
bou81 - специалист
моето мнений е ако съм на твое место и ако имам пари развалям целия покрив и го правя на ново защото този и да го преправяш ще е временно решение, като гледам си от Самоков малко ми е далечко иначе щях да помагам с каквото мога
  • 1
  • 2

Тема "питане за стар покрив-ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: