• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bager - специалист
Винаги съм се впечатлявал от майсторството на хората от едно време.
И винаги са ми харесвали старите къщи.
Преди година и половина намерих това, което търся-истинска стара къща. Всеки познава усещането, мириса на тези къщи. Намерих я по интернет и я купих в същия ден , в който я видях.
Къщичката е съвсем малка -45 кв.м. Има всичко на всичко три стаи.
Зад нея е имало друга постройка, където направих пристройка с малка кухничка, баня с тоалетна и стая за гости. Отворих врата между двете постройки(старата и новата) и сега стана около 70 кв.м.
Не е много, но за мойте цели (уикенди със семейството и приятели) е идеално.
Далеч съм от финала, но работата е част от цялото удоволствие.
С този пост правя само първоначално представяне на къщичката ми, като от време на време ще допълвам темата със снимки и споделям инфо и проблеми.
И не на последно място, Благодаря на всички от форума, които отделят от времето си да пишат тук, давайки съвети, информация и решения на проблеми, свързани с тяхната компетентност. Тук получих отговори на доста въпроси, които макар и да не съм задавал аз, ми помогнаха много.
Поздрави!

Прикачен файл

005034332[1].jpg
Така беше отзад.
005034332[1].jpg (67.02 KиБ) Видяна 13508 пъти

Прикачен файл

005034135[1].jpg
Така беше отзад.
005034135[1].jpg (78.71 KиБ) Видяна 13508 пъти

Прикачен файл

005034090[1].jpg
Така започна всичко.
005034090[1].jpg (36.7 KиБ) Видяна 13508 пъти

Прикачен файл

005034084[1].jpg
Така започна всичко.
005034084[1].jpg (48.55 KиБ) Видяна 13508 пъти

Прикачен файл

005034087[1].jpg
Така започна всичко.
005034087[1].jpg (46.03 KиБ) Видяна 13508 пъти
tokuro40 - специалист
къде се намира тази убавиня ? :lol: :lol: :lol: и мен ме кефят такива къщи
n.nikoloff - специалист
bager написа:
... Далеч съм от финала, но работата е част от цялото удоволствие.
С този пост правя само първоначално представяне на къщичката ми, като от време на време ще допълвам темата със снимки и споделям инфо и проблеми....
Ако разрешиш да те поправя - работата е по-голямата част от цялото удоволствие. Дето се вика - не е важна целта - важен е пътя към нея!!!

С радост ще следим метаморфозите! Успех!!!
Master_Kenobi - V.I.P.
Страхотно къще! :2thumbs:
И страхотен пост! :2thumbs:
Поздравления, bager, и за двете! :)
pipbel - майстор
За целта за която ще я ползваш - къщата си е супер.
Поздравления и от мен. Умно вложени пари.
Само внимавай при реконструкцията да не и развалиш автентичния вид, това е чара и.
emergency_bg - специалист
СУПЕР избор си направил, нещо подобно търсим около Варна, но естествено цената е определяща. Тук още по селата смятат, че англичани ще им купуват къщите, на принципа "ама той комшията продаде на един англичанин" :) Пиши детайли около ремонтите и естествено снимков материал.
mim - специалист
най-сетне я видях прословутата Къща :-D
супер ме радва
а и аз съм луд фен на къщи, дворчета, живинки... :-D
пупупу

абонирам се за твоята тема
bager - специалист
О, mim, радвам се че те намирам и тук!
Стана ми приятно, от мненията ви за къщичката.
Да продължа с представянето.
Има един лаф, че българина започва да строи, като най-напред започва от оградата. Та и аз така, ограда си имаше, но не ми хареса и я промених. Долната част на оградата е от камък и там не съм пипал, но нагоре беше от единички тухли. Тях ги съборих и иззидах наново от тухли четворки. Последва измазване и покриване с турски керемиди. А преди всичко това, отворих част от оградата и си направих порта, на която се опитах да придам автентичен вид.
Почти цялата работа по зидането и измазването беше направена от комшията, който работи от години такава работа(платих си, не мога да зидам). Няма как сам да свърша всичко, по различни причини, умение, време и т.н., но участвам винаги в нещата.
Портата я направихме с баща ми, който е дърводелец и съм прихванал малко от него през годините.
Монтирането и поставянето го правих аз, но не без помощ естествено, гредите си тежат доста.
слагам няколко снимки да добиете представа за какво говоря.
п.п. следва продължение...

Прикачен файл

005034374[1].jpg
В момента изглежда така.
005034374[1].jpg (54.45 KиБ) Видяна 13396 пъти

Прикачен файл

005034360[1].jpg
Мина се през това.
005034360[1].jpg (53.84 KиБ) Видяна 13396 пъти

Прикачен файл

005034355[1].jpg
Мина се през това.
005034355[1].jpg (63.31 KиБ) Видяна 13396 пъти

Прикачен файл

005034214[1].jpg
Така я взех.
005034214[1].jpg (76.01 KиБ) Видяна 13396 пъти

Прикачен файл

005034080[1].jpg
Така изглеждаше в началото.
005034080[1].jpg (60.91 KиБ) Видяна 13396 пъти
EDI - майстор
Браво, вратата като идея и изпълнение ми харесва.Що не и удари един по-светъл лак, по щеше да се връзва със светлата ограда /освен ако и нея не я правиш по-тъмна/.
bager - специалист
EDI написа:
Браво, вратата като идея и изпълнение ми харесва.Що не и удари един по-светъл лак, по щеше да се връзва със светлата ограда /освен ако и нея не я правиш по-тъмна/.
Ами честно казано, оградата ще е по-бяла. Сега е само измазана, но напролет ще се "белоса"( "вароса"). Така ще бъде и цялата къща, всички стени ще са варосани, а дограмата и въобще цялата дървения ще бъде в тъмен лак. Харесва ми когато има контраст между детайлите. Целта ми е, един наистина ретро вид на къщата.

Прикачен файл

005034164[1].jpg
005034164[1].jpg (44.07 KиБ) Видяна 13364 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Една мечта: стара къща на село !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: