• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pinko - напреднал
Значи проблема с вратите е ,че ги няма стоят само старите каси ,които са според мен стандартни. Дали да сменя вратите с касите или да си купя врати които да монтирам на старите каси ? Обаче старите каси са вкопани в замаската около 10 см . -Значи ще трябва да режа новите врати.Дали всичко ще пасне ако взема врати ,а пък новите каси ще са още по-високи и ще трябва да разбивам .Дайте някакво решение.
miroslav_kn - специалист
Ми най лесното решение е като вземеш размерите на всяка врата и ако са стандарт да си купиш само врати и да ги сложиш а ако не са стандарт да ти ги направи дърводелец по размерите които му дадеш.
tassel - специалист
Няма да стане така, както си мислиш. :) Всяка една врата се прави заедно с касата и така се монтира, защото при най-малкото отклонение и няма да се затваря. Няма такова нещо, като "стандарт".
miroslav_kn - специалист
като живеех в панелка ми се прецака пантата на входната врата и за момент я смених с тази от спалнята и ставаше идеално но ако има някъкъв проблем има рендета за тази цел и може да си я напасне.
masterval - майстор
Това с подрязването може да стане, но не е добра идея, според мен, понеже вратите вътре имат чамова рамка, която би трябвало да е 7 см широка, а ако изрежеш 10 см, ще се получи кухина в която трябва допълнително да вкарваш парче - едва ли си заслужава труда за да получиш отвор с височина около 187 см.
А за стандартите на вратите? В складовете най-евтините врати са - няма да обяснявам какви са, сами ги вижте и след това пишете.
pinko - напреднал
Благодаря за ценните мнения. Направо ще взема нови врати с каси, къртя малко и слагам .
n.nikoloff - специалист
pinko написа:
Благодаря за ценните мнения. Направо ще взема нови врати с каси, къртя малко и слагам .
Най-добре е!
Tosheva - помощник
може ли да ми помогнете имам стара къща на която искам да преместя една врата от едно място на друго в една и съща стая. За по-ясно кущата ми е тухлена от 50-те. Как може да стане без да се срути като имате в предвид че тавана ми е от гредоред.
masterval - майстор
Лесно е.
1. Прави се новият отвор, като в горната част се монтира щурц. Всичо това го има описано във Форума някъде.
2. Демонтира се вратата.
3. Монтира се на новото място.
4. Зазидва се стария отвор.
5. Измазва се, подмазва се, боядисва се и пр.
Това всичкото може да стане за 3 дена.

Ако стената, в която ще се отваря новият отвор за врата, не е много здрава, ще се наложи отливането на допълнителни колони, които да поддържат щурца.
Tosheva - помощник
Благодаря за отговора за направата на щурц ще потърся в форома ако няма пак ще питам
  • 1
  • 2

Тема "Врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: