Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
koneko - напреднал
Здравейте майстори,поздравления за страхотния сайт.Наскоро го намерих и се регистрирах,евала за това че помагате на хората и въпреки ограниченото време намирате кога да дадете съвет.Надявам се с ваша помощ да успеем и ние.Преди два месеца купихме стара къща на село,за сега сме сложили PVC дограма и чакаме да ни прекарат ВИК,понеже в къщата няма вода.Докато чакаме обаче ни се искаше да сменим улуците на къщата за да е наред за зимата.Чудим се обаче дали е удачно да сложим от пластмасовите имате ли наблюдения за тях?

Прикачен файл

ALIM0174.JPG
ALIM0174.JPG (47.26 KиБ) Видяна 6687 пъти

Прикачен файл

ALIM0176.JPG
ALIM0176.JPG (56.03 KиБ) Видяна 6687 пъти

Прикачен файл

ALIM0177.JPG
ALIM0177.JPG (64.35 KиБ) Видяна 6687 пъти
BanoTheWolf - специалист
Така като гледам на къщата старите улуци не са мръднали. Ще чуеш мнения много, но аз лично бих сложил поцинковани. Впрочем на нашата сложихме такива :) Успех!
EDI - майстор
На навеса от 2 години имам ПВЦ улуци НА ДЕВОРЕКС, български са.До сега не са мръднали - нито зцвят са променили, нито твърдост, гумените уплътнени яне пускат капка вода.Такъв улук сложих преди 3 зими и под едини яси климатик.По цяла зима е замръзнал улука с буци лед след дефроста на машината, но е здрав.
koneko - напреднал
BanoTheWolf,не са мръднали,но мъж ми смята че е редно да се сменят а аз като една послушна жена само слушам и се съгласявам :lol: ,много работа ни чака но това да е кусура,после на стари години ще се наслаждаваме и ще си пием биричката :wink: .Благодаря на бързите отговори.
BanoTheWolf - специалист
koneko написа:
BanoTheWolf,не са мръднали,но мъж ми смята че е редно да се сменят а аз като една послушна жена само слушам и се съгласявам :lol: ,много работа ни чака но това да е кусура,после на стари години ще се наслаждаваме и ще си пием биричката :wink: .Благодаря на бързите отговори.
Не ме разбра правилно :)
Виждат се, че са за смяна (колкото и да е), но аз акцентирах върху това, че толкова години са изкарали и още могат да карат т.е. че са здрави ;)
Пишете после с решението, което сте взели.
Успех и добре дошли ;)
tassel - специалист
Най-добрите са прахово боядисаните улуци.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Улуците от снимката не са за смяна. След време, като ремонтирате по-основно покрив, ще си ги смените. Дотогава всичко може да се случи, промени, я да се решите на светещи улуци с подгряване, я да вдигнете полуетаж, я да продадете имота. Защо бързате. Излишните време и пари ги вкарайте в нова баня, примерно. :roll:
Впрочем, добра придобивка, Да ви е честита!
n.nikoloff - специалист
Да ви е честито и от мен! n_a е прав!
bager - специалист
koneko написа:
Честита къщичка и със здраве да си я ползвате!
Ако не текат и не капят много не ги сменяйте. Поне за сега. Има много други неща, които бихте могли да направите като за начало. Качете се на тавана и хубаво огледайте дали не тече от някъде покрива. Дори и да не вали в момента си личи ако е текло някъде.
Прегледайте също така и комините( всъщност сигурно вече сте го направили). Хвърлете поглед и на ел. инсталацията, ключове, контакти открити кабели и т.н.
А за биричката, как ще чакате стари години! Аз мойта я имам от миналата и що бира съм изпил вече там...
Успех!
koneko - напреднал
Сърдвчно благодаря на всички,ще помислим за това дали да ги сменяме сега или по на татък защото в интерес на истината не капят.Вчера идва майстор за ел. инсталацията трябвя да се поднови изцяло с 4 квадрата,това лично на мен изобщо нищто не ми говореше но вече ми пообясниха :)-жена какво да правиш......После вече ще видим,шпакловки и така всичко по реда си.Ето някой снимки от стаите,за сега само с тях разполагам че не съм снимала новите дограми.

Прикачен файл

ALIM0169.JPG
ALIM0169.JPG (25.23 KиБ) Видяна 6455 пъти

Тема "Новата-стара придобивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: