Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
joy4j - специалист
предстои ми да сложа входна врата на къщата.

Над нея ще има навес, но разбрах, че е хубаво да е боядисана с хамершлаг боя/т.е блиндирана с хамаршлаг/, за да има по голяма трайност с годините. Проблема е че не мога да намеря такава, каквато да ме устройва/да се отваря навън, дясна/затова:

Другия вариант, който мисля е за метална блиндирана с прахово боядисване.

Какво мислите за праховото боядисване за врата на къща, издържа ли с годините, все пак не е врата на апартамент:)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Имам опит само с дървени врати. Искат си освежаване на боята отвреме на време. Не знам навесът ти какъв ще бъде, но външна врата по принцип се правеше да се отваря навътре... заради преспите сняг. Сега има изискване да се отваря навън, при пожар и тн бедствия, паниката да не пречи на излизането. Та прецени си хубаво условията.
n.nikoloff - специалист
Няма боя, която да не иска поддръжка и освежаване (абе да си го кажем - пребоядисване) с течение на времето...
srceko74 - специалист
n_a написа:
Сега има изискване да се отваря навън, при пожар и тн бедствия, паниката да не пречи на излизането
мисля че е обратно*НА ВЪТРЕ*за да може при пожар по лесно разбиване от пожарникарите и тн. :feuer:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Мисли си. Навън е.
EDI - майстор
навън е.Те пожарникарите ще си я разбият и без това, ама като тръгнат хората навън, и се струпат на вратата, става една....
galin.com - специалист
Не само че е навън, а дори на места където има много хора, аварийните изходи не се заключват (те реално нямат дръжки и не изглеждат като врати отвън) и имат един хоризонтален лост-брава, който като се натисне с която част от тялото е свободна и вратата се отваря.
Извинявам се на автора за предварителния спам.

Ако имаш възможност и ти се връзва, ти препоръчвам да я направиш от хубав, сух, дебел дървен материал и метален (кован) обков. Отгоре хубав лак и я оставяш на внуците да му мислят.
Master_Kenobi - V.I.P.
Навън трябва да е отварянето на входните врати.
Но изискването е за обществени (и общи) сгради и обекти. За къща (апартамент) няма проблем отварянето на входната врата да е навътре.
joy4j - специалист
аз съм наясно с това, че трябва да е навън и така ще бъде,

но питането ми е по скоро за блиндираните врати с хамаршлаг и тези с прахово боядисване.

Тези с прахово боядисвани подходящи ли са за външна врата./входна врата/.

аз за дървената врата като входна, мн. сложно ми се струва, как се прави този метален обков, а и майстора трябва да е мн. в час за да направи това. Затова предпочитам готово. То е ясно че трябва подръжка с годините.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Е, що да не са подходящи? Бравите нали са прахово боядисани!

Тема "входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: