Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,
Този хамбар е построен от прадядо ми в едно село на 10км от Варна. С жена ми и сина се поуморихме да живеем в града и обмисляме как да си го превърнем в дом...
Стените са камък широки-50см високи-3.9м и изглеждат много здрави. Искам да срина всичко освен тези стени (на чертежа са защриховани), да сложа окачена фасада отпред (диагонала на чертежа) и да направя скосен покрив с прозорци откъдето ще се осветява 2рия етаж. Ето сега и въпросите:
- Може ли това да мине за ремонт.
- Има ли вариянт да се запази камъка отвън (изглежда чудесно) и къщата да е пак добре топлоизолирана.
- Идея къде могат да ми направят проекта (и колко би струвало)
- Идея как да организирам строителството, фирма ли да търся или някакъв 'организатор производство' да наема?

Много ценни ще са за мен имена на хора/фирми от региона който могат да свършат качествено част от тази работа.

Благодаря предварително.

Прикачен файл

P1010069.JPG
P1010069.JPG (137.24 KиБ) Видяна 4403 пъти
popoci - специалист
Интересна задача, можеш ли да пуснеш някоя друга снимка на съществуващата сграда. За статута не съм сигурен - ако е извън регулацияа ще ти е малко сложно, ако е в регулация ще трябва да направиш проект за изменение на съществуващ обект. Ако искаш да си напълно легален се налага пълен проект - архитектура, конструкция , ВиК, и т.н.

Покажи северната посока на скицата

-Всяка архитектурна фирма е способна да направи подобен проект срещу съответното заплащане. За цените незнам - въпрос на пазарлък.

-Инженерна експертиза е задължителна за да установи състоянието на стените , които искаш да запазиш. Това дето изглежда здраво може и за нищо да не става. Всичко това го казвам , защото ако един ден тръгнеш да продаваш/застраховаш е важно да имаш легален документ, че къщата е годна. Иначе всеки печен майстор може да те посъветва правилно но всичко си остава само на думи.

Това е легалният начин и мисля, че е правилният.
nicky_design - специалист
Идеята ти е добра,мога да се включа със консултация и идей но ми трябва снимка на хамбара.Поздравления,че си решил да смениш големия град със спокойствието на селото.Голяма жертва е но определено си заслужава.

Тема "Хамбара на дядо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: