Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
докера - специалист
Искам да поставя сгъваема стълба за вътрешен достъп до тавана в къщата на село , но разстоянието м-у гредите е 50 см. , а предлаганите на пазара стълби , поне които намерих , са с ширина на рамката 60 и 70см. , евентуално с поръчка - 55см. Почти никой от попитаните не се нае да приеме поръчка за 50см-ва или ми искат почти наполовина отгоре на масовия размер / при условие , че има икономия на материал :? /
Става въпрос за нещо такова :
Изображение

Та молбата ми е - ако някой е виждал някъде или знае къде мога да намеря таванска стълба с ширина на рамката 50см. -моля да ме насочи !

Става въпрос за гр. Варна :wink:

Благодаря предварително !!!
pipbel - майстор
Мяркал съм готови на Бриколаж или Практикер, провери там.
Не си спомням размери, ама може и да имат по-тесни.....
докера - специалист
И аз първо там /в Практикер/ ги видях и се навих да слагам такава , но са с ширини на рамката от 60см. нагоре. Момчетата , които отговарят за сектора ми казаха , че не съм първия , който пита за по-тесни стълби , но производителя доставял само от 60см и не правел по-малки .
Master_Kenobi - V.I.P.
Гредите не са ли достатъчно дебели да ги "препилиш" с по 5 см. от едната страна?
Или ако мястото и конструкцията позволяват, да резнеш едната в нужния участък и да я наставиш после с по-дълго от изрязаното парче, но от външната страна.
докера - специалист
И аз съм го мислил този вариант с рязането и наставянето / гредите са нагъсто и позволяват / , но го оставям като краен :wink: По възможност искам да не нарушавам целостта на гредореда , макар и минимално. Ще потърся още , пък ако не намеря готова стълба - ще режа :wink:
А отнемане на част от гредата не ми се вижда удачно , защото са 12/12см.и пак ще се наложи странично подсилване , а и е по-трудоемко :cool: :-D
XpacTa - специалист
Тази която си показал е Fakro - продават ги Нортоп. На официалния им сайт има таблици с размери и моделите LSF и LST имат стълби с размер 50х70 и 50х80 съответно.

Ей така изглеждат - за ориентировка:
ИзображениеИзображение
докера - специалист
И аз ги видях , но не открих някой да ги предлага в България . Иначе ми вършат идеална работа :wink: . Пуснал съм запитване към "Нортоп" , но още не са ми отговорили .
Spokoiniq - майстор
Обади се по телефона и ги питай , че са УНИКАЛНИ МАРДИ!
XpacTa - специалист
Обаждай се директно на телефона и не приемай не за отговор. Като искат да продават - да внасят всички модели.
evdoki - специалист
А неможе ли да намалиш собственоръчно стъпалата от 60 на 50 см

Тема "Сгъваема таванска стълба с ширина 50 см - откъде ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: