• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dimitur - специалист
Здравейте Колеги,

Предстои ми започване на покривната част от къщата,т.е покрива ми е плосък и оттичането ще бъде през барбакани(сечение 100/100),искам да питам тези от вас които са монтирали такива барбакани и имат опит.Въпроса ми е следния ,в момента сме на плоча с изляти бордове около 45см височина ,в тези бордове преди отливането на местата на барбаканите сме оставили дупки в кофража 15см/15см за да се монтират в тях барбаканите ,сега предстои да се положи топлоизолация от фибран за под 5см след което замазка с наклони и мазана хидроизолация.Въпросът ми е кога точно да се монтират барбаканите преди топлотоизолацията или преди хидроизолацията,също някой ако може да препоръча марка и размер барбакани и ако има други подробности за което благодаря предварително на отзовалите се.
Dimitur - специалист
Също исках да помоля до колегите от Варна,тъй като обекта е там както и аз,ако някой е готов разбира се срещу съответното нормално заплащане да ми ги монтира може на лични да ми пусне координатите си за връзка и в удобно за нас време след уговорка да го заведа на място да огледа и да се договорим,става дума както и горе обясних за 4 или 5 барбакана.Само за хора които имат опит в това , а не такива които са гледали и чували .
jekasus - майстор
Фибран - замазка - първи пласт хидроизолация, барбакан - последващи слоеве хидроизолация - крайно покритие
VLADO66 - майстор
Топлоизолацията ти е малко-минимум два пъти повече.Най-добрите барбакани са на HL http://hl-bg.bg/nachalo/voronki.html ,изведи си тръбите,замонолити ги и прави всичко останало.Погледни в линка-има качени инструкции за монтаж.
schuldiner - майстор
Най-добрият размер е възможно най-големият, за Варна - да минава гларус... Но ако след барбакана има казан и тръби - според тяхното сечение. Излишната вода по-добре да остане на покрива, отколкото да прелива по фасадата или да избива от снадките на тръбите. Най-добрият материал е медна ламарина. Най-доброто сечение е кръглото. Начини на монтаж - поне 5 се сещам, все правилни. Мани ги инструкциите в сайтовете, пропускат най-важното и най-очевидното - барбаканът трябва да е по-ниско от нивото на покрива преди хидрото, т.е. от замазката. Ако се направи ваничка още при замазката става перфектно. Ако е след замазката, трябва вкопаване поне 5 мм (обикновено толкова са дебели ПВЦ-тата), като се следи и тръбата на барбакана да е с правилен наклон.
В крайна сметка вместо нещо за 100 или 200 лева, сигурно ще вземеш ПВЦ за двайсетина - не е лош избор. За монтажа пак там някъде, зависи колко играчка има. Аз за съжаление не проявявам интерес. Като чуя за мазана изолация и гледам да нямам нищо общо...
jekasus - майстор
VLADO66 за барбакани става на въпрос, а не за воронки(сифони).
schuldiner мазаната хидроизолация не отстъпва на другата, ама много често грешат при полагането им. По-точно основната грешка е финансова.
VLADO66 - майстор
Джеки прав си!Скоро се разправях със сифони и за това са ми пред очите.По отношение на барбаканите в проекта трябва да има отбелязани полета,наклони и диаметри за отводняване.Има 2 варианта правени и фабрични.
schuldiner - майстор
jekasus написа:
schuldiner мазаната хидроизолация не отстъпва на другата, ама много често грешат при полагането им. По-точно основната грешка е финансова.
Ако можеш до събереш 2 и 2... над 20 години ми е опитът в хидроизолациите. Избягвам мазаните, въпреки че са по-леки като технология за изпълнителя. Накрая или полагачът е виновен, или барбаканите, или нещо друго, но никога материалът. Е, да ме викат после заради пет барбакана "ела виж, тече" - благодаря, виждал съм. "Какво може да се направи?" - нищо. Звучи безсмислено, нали? А и омръзва.
stivemaster - майстор
Колега остави проекта и сложи не 5 а 15 см по възможност ХПС.Препоръчвам полистиролбетонна замазка за наклони и върху нея саморазливна запечатка и върху нея вече хидрото.Отворите за барбаканите разбира се няма да ти дойдат и ще ги разширяваш.За монтажа виж по нагоре как ти обясняват да вкопаеш ПВЦ-то и да наклониш барбакана 3-5%.http://maxim.bg/bg/products/view/c:хидр ... ан-pvc-425
VLADO66 - майстор
stivemaster написа:
Колега остави проекта и сложи не 5 а 15 см по възможност ХПС.Препоръчвам полистиролбетонна замазка за наклони ...
Или това www.isomax.bg/product.php?id=4
  • 1
  • 2

Тема "Барбакани монтаж на плосък покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: