Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Martins - специалист
От седмица чета за това ново чудо(система DERECO), с което се бори влагата. Намерих фирма от която да ги закупя, но казаха че не предлагат монтаж. Може ли да споделите мнения ако някой има наблюдение над въпросните клапи.Къде точно върху дограмата и как става монтажа? Пробиват се дупки в отварящата се част на дограмата или? Ако може някой да приложи и снимки ще е супер! И още един интересен казус, върху който да поразсъждаваме: прочетох, че тези клапи са отворени при влажност над 40%, това ме притеснява защото електронния уред, с който измервам влагата в къщата в която живея никога не е показвал по-малко от 48% влажност. Интересното е, че на отворен прозорец през деня е средно 54% влажност, а вечер рязко се качва до 65%, което вече май е много! Някой ако е наблюдавал колко % е отн.влажност в жилището му, тук е мястото да направим сравнение!
mira_koce - помощник
Ние живеем в Великобритания, и наяата дограма си е дошка с такива вградени клапи.Много е удобно за малко свеж въздух.Според мен трябва доставчика на дограма да попиташ защото може да предлагат и такава услуга.
sasooooooooo - "специалист"
:lol:
Даже и големите фирми не са чували за какво иде ред.
zvetomil - специалист
Това е клапа за дограма,която може да се монтира впоследствие.Цена евтина.Пробиват се дупки през касата на дограмата.Клапата ги прикрива а вътрешната част ги отваря и затваря.Пропуска малко повече обем въздух,за обмяна.Върши работа при малко количество влага,за хора които не проветряват често.Също и за необитаеми жилища да се проветряват без да е отворен прозореца.

Прикачен файл

P6270058 [800x600].JPG
P6270058 [800x600].JPG (89.33 KиБ) Видяна 8825 пъти

Прикачен файл

P6270059 [800x600].JPG
P6270059 [800x600].JPG (73.55 KиБ) Видяна 8825 пъти
zvetomil написа:
....Цена евтина....
Кажи точно. Ако ти си си купил ще е добре да споделиш накакви впечатления след време :roll:
svetliopi44 - Чирак...
Пък и ако си я монтирал вече дай снимки да видим как стой на дограмата... :roll:
MASTER - специалист
sasooooooooo написа:
:lol:
Даже и големите фирми не са чували за какво иде ред.

Абе аз не съм голяма фирма май, :-D :-D :-D ама такива изгъзици съм слагал доста отдавна.

svetliopi44, красиво седи, ма е сравнително безполезно
MASTER, това говори много добре за теб! Фирми като Ролпласт и още две бургаски ми мигат на парцали

Тема "Вентилационни клапи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: