Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Имам 50год. къща .Предстои ми цялостен ремонт.Къщата е без основи и е гредоред.Дайте съвет за бетоновия пояс. :?
ribnikolaevi - майстор
За бетонов пояс, опасващ основите на къщата ли питаш?
Ако да, защо се налага да го правиш. Желаещите да ти отговорят ще ти поискат снимки :lol:
vidrata - специален-специалист
Събори я , и посрой нова .По- лесно ,по- евтино. :)
Deo-x - специалист
Пуснете снимки да видят конкретните майстори :?: ,за да ти кажат какво трябва да се направи по въпроса.
къщата се е пропукала на няколко места .Всъшност мазето служи за основа в единия край и там няма проблем едиствено шахтата мусе пълни с вода.Снимки ще изпратя по-късно.Също ще правя и дренаж и цялостна подмяна на покрив.Всеки съвет ще ми е полезен. :)
karadjov - напреднал
Мой приятел имаше подобен проблем.Направи:пояс на основите,вън6ни колони за да стегне къштата и поясиза да свърже колоните.Това му го препоръчал някакъв архитект.Ако питаш за пояс на покрива пробиваш стената на около 30см по надуло от зида.Там стяягаш със куфражна тел,в горния край на платното слагаш разпънка широка колкото зида и стягаш със куфражна.това го повтаряш през 50-60 см.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
koprivska написа:
къщата се е пропукала на няколко места .Всъшност мазето служи за основа в единия край и там няма проблем едиствено шахтата мусе пълни с вода.Снимки ще изпратя по-късно.Също ще правя и дренаж и цялостна подмяна на покрив.Всеки съвет ще ми е полезен. :)
Нов покрив, нови основи.... Това, което ви се иска е достъа по-скъпо от нова къща. Помислете върху това.
Знам че няма да отидат малко пари, но ние постепенно взехме дървен матерял за покрива ,също така керемиди , желязо за арматурата,нова дограма и сега смятаме лека по лека сами да се справяме с труда.В момента търсиме бетонобъркачка и чакаме да се стопли времето най -накрая!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не ме разбираш. Материалите са същите, а трудът много много повече. И то специализиран труд. Няма да стане само с неотговорни консултации в интернерт. Май изобщо не схващаш с какво се заемаш.
Колко е голяма къщата? Документно наред ли е? Единствено жилище ли ви е?
Документално всичко е наред.Къщата е около 70квадрата и ни е наследствена но не ни е единствено жилище.Като кача снимки ще коментираме .

Тема "бетонен пояс-как да го направя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: