Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
meggi13 - напреднал
Здравейте!Ценя много форума,намирам го за изключително полезен,чета най редовно,но сега искам да се включа и аз с въпрос към всички знаещи O:) Закупихме къща,която е строена 1960г.Изградена е от каменни основи и нагоре тухли-единички.Досега не е измазвана и състоянието на тухлите не много добро,а и някак не стоят гладко/явно е строено от старите собственици,по тяхна си технология/.Сега искаме да измажем отвън къщата,да сложим цокъл от гнайс,но не желая да слагам външна изолация.Питането ми е следното:какви материали за измазване да ползвам,да изглеждат изравнени тухлите и след това да се нанесе отгоре някаква цветна мазилка все пак :? ?Много ми се иска да е нещо на варова основа....но с новите продукти и технологии не можах да се спра на нищо,което да отговори на изискванията ми.Знам,че тук ще намеря компетенти отговори :) Хайде сега сте вие наред...
Spokoiniq - майстор
http://www.baumit.com/baumit/bg/main4/s ... ndex.shtml това ако решите машинно, по-лесно е за фасада, и по-добре се "набива" в сравнение с ръчно

http://www.weber.bg/Servlet/Redirector; ... 363&id=612 това е друга хубава хастарна мазилка, машинна , става и за ръчно, ползвал съм я и съм доволен, има добавки , които я правят много еластична за вароциментова мазилка(weber 201P , понеже линка не излиза целия, лесно се намира в сайта)

Което и да харесаш, няма да сбъркаш, но за тая площ мой съвет-машинно.
meggi13 - напреднал
Много благодаря!Поне ми става ясно за какво иде реч :lol: ,тъй като попадах на сайта на Вебер,чета ,но не се справям с техническите термини.Кое е по добро като марка/качество/?Как са цените и също след тази хастарна мазилка,каква фасадна боя да ползвам/цветна :roll: /?И въобще знаете ли колко би ми струвало ориентировъчно с труд и материали тази процедура за 120кв.м?Хубав ден на всички!
kuuuuuul - майстор
Не разбирам защо държиш да е на варова основа,след доста направени мазилки стигнах до извода че за външно най добре е само пясък и цимент плюс пластификатор/нещо уникално/.Това за мен е най-здравата и евтина мазилка. :!:
stanetzz - специалист
:?
Aз пък не разбирам защо някой ще иска през 2009 година да си измазва къщата, без да слага изолация. Ако се налепи изолация директно върху тухлите, могат да се маскират неравностите . Без замазки отдолу, само шпакловка и мазилка върху стиропора.
Master_Kenobi - V.I.P.
stanetzz написа:
Aз пък не разбирам защо някой ще иска през 2009 година да си измазва къщата, без да слага изолация.
Ми, да ти обясня, ако искаш, ама намери подходяща тема за въпроса си или пусни нова.
Тук жената ясно и категорично казва, че не иска изолация, така че да запазим темата "чиста" и знаещите да й отговорят по същество.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Здравейте и аз имам проблем подобен на този на колегата.
Става въпрос за къща строена през 60-те години, с каменни основии нагоре монолитно стоманобетонно строителство.
Северната стена е тухлена и е предвидена за калканна - размерите са и грубо 7 на 7м без да взимам предвид намалението по наклона на стрехите.
Мазилката се е очукала и мислим да я измазваме.
вариантите са два.
1. Първо само вароциментова мазилка без топлоизолация.
2. Вторият вариант е изолация и и силконова мазилка, като може да бъде с или без хастар под изолацията.
Какви са цените са двата варианта - всичко труд, скеле материали.
Ясто е кой вариант е по-добър, но просто парички не ми се дават толкова, като все още не е на мое име.
Има и трети вариант - кредит енергийна ефективност и всички фасади на къщата се слагат в ред, но този вариант е свързан с много разправии и средства.
Поздрави.
piron45 - майстор
Ако искаш да изкара дълго време без ремонт на външната фасада си сложи Сайдинг и не ти трябва никаква мазилка.
Като се поразрових из нета и разните фирми се оказа че това е най надеждната облицовка за външна фасада. Решил съм вече да си сложа на моята къщичка като приключа с вътрешния ремонт и дренажа на основите.
Цената излиза почти като на изолация с минерална мазилка, само дето минералната мазилка не гарантира толкова дълъг живот на фасадата без ремонт.
meggi13 - напреднал
kuuuuuul написа:
Не разбирам защо държиш да е на варова основа,след доста направени мазилки стигнах до извода че за външно най добре е само пясък и цимент плюс пластификатор/нещо уникално/.Това за мен е най-здравата и евтина мазилка. :!:
Я дай повече инфо,какво е съотношението на пясък,цимент и какъв е този пластификатор??? :? Другото важно нещо е ,че отгоре искам да е все пак цветна мазилката!Възможно ли е при предлаганият от теб вариант?
meggi13 - напреднал
stanetzz написа:
Aз пък не разбирам защо някой ще иска през 2009 година да си измазва къщата, без да слага изолация. Ако се налепи изолация директно върху тухлите, могат да се маскират неравностите . Без замазки отдолу, само шпакловка и мазилка върху стиропора.
Ами защото през 2009,някой не щат да налепят къщите със стиропор по обясними за тях причини,затова :shock: .С отговори от твоя тип не ми помагаш...

Тема "външна фасада на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: