Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
shotik - майстор
На къща се подкожуши мазилката и на един от ъглите падна около 6 кв.м.Да се замазва само там ,мисля че ще е хвърляне на средстава,защото очаквам и на други места да падне.
Прочетох за Сайдинг,виждал съм направени къщи,но като знам ,че градушка направи една такава облицовка на решето ,си мисля дали не е по-добре с платна от вън и вътре с ламарина и между тях като пяна материал/незнам как е търговското им име/,както са облицовани някои магазини,да я покрием отвън.Другото което не искам да ползвам пластмасовата облицовка е ,че хлапетии нарочно хвърлят камъни и др . не само по тази къща ,а и по другите и ще станат дупки.
Въпросът е как е името на тези плоскости,евентуално ако някой има инфо да каже + и - ,както и цени заедно с монтажа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Я питай Гугъл, дали не търсиш "термопанели".
Инак, откъм пари, продължителност на експлоатация, цена и лекота на ремонти, по-добро от класическата вароциментова мазилка няма.
JOUO - специалист
Сигурно имаш в предвид италбонда, с който облицоват магазини, офиси, банки, но е скъп както материала така и монтажа и някакси няма да подхожда на къща
stenmark - специалист
JOUO написа:
Сигурно имаш в предвид италбонда, с който облицоват магазини, офиси, банки, но е скъп както материала така и монтажа и някакси няма да подхожда на къща
Де да беше италбонда.....само дето струва самоматериала 50лв.на квадрат материала без скарата/може черна или cd/ud.
Grezinski - специалист
Здравей,

може и такава система да ползваш.

Цената е около 30 лв за кв. м.

Успех!

Прикачен файл

snimka2_981.jpg
Пример
snimka2_981.jpg (52.05 KиБ) Видяна 5581 пъти

Прикачен файл

snimka1_187.jpg
готово
snimka1_187.jpg (85.99 KиБ) Видяна 5581 пъти
rockwall - майстор
30 лв какво - материала само или изпълнен върху къщата ???
merakliq - специалист
Etalbond-а :lol: е компзитен материал-алуминий-пластмаса-алуминий. За случая, в който дечурлигата хвърлят камъни този материал е абсолютно не за предпочитане, тънкото алуминиево покритие ще се деформира. Може би трябва да кажеш колко пари на квадрат си склонен да дадеш, за да получиш правилни мнения за фасадно решение.
Grezinski - специалист
Цената е за материали.

Ламарина - 13лв
Конструкция - 10лв.
Антикондензно фолио - 2 лв.
Крепежи - 2лв.
Лепенка за прекъсване на термомост - 1лв.

Евентуално минерална вата - 8лв.

Тема "облицовка на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: