Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
На тази къща стените се наклоняват, основите са правени от отделни камъчета без никаква връзка между тях и се чудя как да я укрепвам. На две от стените има пукнатини по 3, 4 сантиметра широки, които се увеличават. А на навеса за три месеца стената му почти падна. Дали има начин да се укрепят стените с изливане на бетон отвън на основите? На първата снимка се вижда пукнатината в самата стена на къщата. Това на следващата снимка е навеса, дето няма да го спасявам.

Прикачен файл

Изобр139_new.jpg
стената на къщата
Изобр139_new.jpg (45.32 KиБ) Видяна 6476 пъти

Прикачен файл

Изобр146_new.jpg
навес
Изобр146_new.jpg (98.53 KиБ) Видяна 6490 пъти
yakinceto - специалист
И аз като строих си мислех че ще оставя нещо от старата къща ,но уви надзорния каза СЪБАРЯЙ , и така само една стеничка остана.За това че ти трябва : проект ,архитектура и др......... :-D
yakinceto - специалист
И извинявай за мнението ,но това ми прилича на жив коптор ,не става бе братче........
n.nikoloff - специалист
Мисля, че е късно даже за контрафорси.
yanislav - напреднал
По принцип може да се направи укрепване. Основния фактор са парите ако започне да става прекалено скъпо, по добре е да се събаря.
На снимката с пукнатината ясно се вижда, че стената е изградена от кирпичени тухли.

Според мен по всяка вероятност една сметка ще покаже, че не е икономически оправдано запазването. За къщата е по трудно да се каже, но най вероятно и там резултата ще е същия.
Последна промяна от yanislav на нед юни 14, 2009 10:10 am, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Дай снимки на самата къща,нали навеса си езасъбаряне ,а въпроса е за къщата
Matchless - специалист
За навеса събарянето е неизбежно.Както housedoktor писа- дай снимки и на къщата, за да може да се коментира.Но като гледам и аз си мисля, че и тя най-вероятно ще е за събаряне...Едва ли ще си заслужава парите,ходенето,времето,нервите и мъките за укрепването й.
kolaborator - специалист
Това което е на снимката може да се иззида на ново с други или същите тухли , предварително подготвени и изчистени.Не става ясно обаче какво е цялостното състояние на нещата!
yakinceto - специалист
Той и novakov май не иска отговор или поне не е на линия , но човеко дай снимки на цялата сграда да видим по-отдалече .
Благодаря ви за отговорите, наистина скоро нямах време, за да добавя повече информация. Сега прилагам две снимки, от които се виждат пукнатините в стените, а на третата снимка е съборена част от стената, изградена е наново и е издигнат един бетонен пояс от местен майстор. Това, което е с кофража на снимката. Навсякъде около къщата има бетонни пътеки. Идеята на майстора е около цялата къща да се изградят такива бетонни пояси, тъй като и основите са плитки около 20 см. в земята. Вътре в поясите има арматура, няколко профила пробиват бетонните пътеки и се забиват в земята, да не става приплъзване, бетонните пътеки се издълбават около 3, 4 см там където се излива този пояс. Въпросът ми е да се съглася ли да се правят тези пояси. Други предлагат да се дълбае под основите и там да се излива бетон, но при такива слаби и плитки основи аз не си го представям това, освен че е и по трудно и скъпо. То това е селска къща, която се използва само лятно време като вила, но искам да мога да я запазя от срутване.

Прикачен файл

Изобр130_new.jpg
Изобр130_new.jpg (79.78 KиБ) Видяна 5801 пъти

Тема "Къща, която се събаря" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: