• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dido72 - помощник
Търсих във форума,но не намерих отговор на моя въпрос.А той е:какво ви е мнението за керемиди Европа?На етап ПОКРИВ сме и искам да чуя компетентно мнение,а и мисля,че доста хора са ги ползвали.Приемам препоръки и за други модели,просто аз нямам представа за качество,здравина и т.н.Помагайте! :?
Вадим Владимиров - специалист
Явно никой не ги ползва, щом няма отговори. Да помогна малко. Става дума за модел керемиди "Стралджа".
Може и тези да са. Може и да не са
Прикачен файл:
SAM_0001.jpg
Прикачен файл:
SAM_0002.jpg
Прикачен файл:
SAM_0003.jpg
ijs - специалист
Ето, това е доказателство, че на покрива с лек наклон през студената зима ледът руши всичко!
BERIYA - напреднал
Или може би, че не бива да има негасена вар в готов продукт керемида :-k
VLADO66 - майстор
Няма лоша керемида -има лош материал и лоша изработка.Ама за съжаление това го виждаш когато си сложил покрива.Аз знам че керемидата/керамичната/ трябва да "звъни" като я чукнеш.
dido72 - помощник
Ако наистина са те....много зле.Препоръчайте ми други,от които сте доволни.
BERIYA - напреднал
Първо изясни типът керемиди, който искаш и които са подходящи за покривът ти, бюджета също е важен, както и какво очакваш.
Пример:
-битумни керемиди - бюджетно решение, нещо като гипскартона за стените и таваните, т.е. масата от хората го харесват и смятат за луксозно, ако се подберът подходящи керемиди за конкретния покрив, то се създава приятен за окото визуален ефект, но дори и подбрани правилно, то приятния визуален ефект се губи бързо във времето (живота на материала е кратък, поради неустойчивоста му на UV-лъчи).Живота на самия покривен материал се смята, че е м-у 10-15г. Предимство пред другите покривни материали са: лесния начин на монтаж, лесен за ремонт, лек 6-12 кг. на м2 (понякога това му качество го оставя като почти единствена алтернатива), „ножицата" в наклона на покрива е голяма, т.е. става както за покриви с малък наклон (навеси, засллони, беседки и пр.), така и за такива с голям (алпийски, куполи и др.), битумните керемиди се използват и като лесно решение за сложни покриви.
–бетонови керемиди - недостатъците на този вид керемида е високото тегло, трудно се вписва за изпълнение на сложни покриви, изисква специфика в наклона: за сметка на малкото недостатъци то плюсовете са много - механична здравина, относително дълъг живот (над 50г.), ниска цена на м2 (за момента около 12лв. на м2), цветово разнообразие, масата от този вид продукт на пазара са качествени, друго предимство е ,че масата от продукти са БГ производство с БГ сурвини, т.е. при покупката на този продукт ще „дадете хляб" на Българин (според мен важен критерий).
Последна промяна от BERIYA на ср авг 15, 2012 8:13 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Берия,има битумни керемиди и битумни керемиди-от евтини решения през такива като мойте с 15г.гаранция/не живот/ до такива ламинирани с медно и оловно покритие които са по-скъпи и по-трайни от всякакво друго покритие. :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
VLADO66 написа:
Берия,има битумни керемиди и битумни керемиди-от евтини решения през такива като мойте с 15г.гаранция/не живот/ до такива ламинирани с медно и оловно покритие които са по-скъпи и по-трайни от всякакво друго покритие. :wink:
+1
От друга страна съм сърбал попарата на керамични и бетонови керемиди и не ща да ги чуя. Сега съм с битумни и нямам грижи. Дори и на 20г да ги сменям а съм сигурен, че няма да е тъй), пак съм много по-добре, отколкото всяка пролет да сменям 5-10 керемиди
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: