Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
iliana - специалист
моля да ми помогнете каква входна врата да избера, става въпрос за къща. искам да издържа на външни условия и да изолира. бюджета ми е 500-600лв. дали да е метална, pvc или нещо друго
gandonov - специалист
Привет,

Аз се сблъсках със същия въпрос преди седмица. Само, че при мен размерите бяха малко "нестандартни" - 140/230см.

Мога само да споделя моите размисли по въпроса. Моите критерии бяха:
  • - да е с правилните размери. В моят случай това беше сериозен проблем. Обикновено се предлагат врати с фиксирани размери, макс. до 90см. широчина и до 210см. височина и ти трябва да нагласяваш отвора по тези размири.
    - да има "остъкляване". Аз исках да влиза светлина в коридора. Обикновено никой не предлага такава екстра.
    - да е с дръжки и от двете страни и резе отвътре. Не знам защо, но и на това се мръщат.
    - да е "удобна". Т.е. не ме интересуваше "блиндирана" врата. Все пак имам 10 огромни прозорци и витрини и надали някой ще иска да разбива точно бронираната ми врата. Очаквам да я ползвам десетки пъти на ден. Мисля, че е ясно защо трябва да е УДОБНА.
    - да издържа на външни условия и да изолира. Това обикновено не е проблем. Всички метални врати са изолирани с вата, а PVC-вратите нямат въобще такъв проблем. Ако имаш остъкляване - нека е с нискоемисионен стъклопакет.
В крайна сметка, не намерих правилния производител на външна входна врата за къща. И затова си поръчах врата от фирмата, която ми направи дограмата.
Живот и здраве, ще я монтират след 3-4 дни.

Мога да ти кажа между кои фирми се колебаех. За съжаление, не съм записвал цените за "стандартни по размер" врати, но ти ще си провериш. (Става дума само за фирми в София).
  • Солид 55 - http://www.solid55.com (произвеждат се в България, ако това въобще има значение)
    Транспрогрес - http://www.transprogres68.com/ (България)
    Тунадор - http://tunador.com (Турция) Между другото, тези врати изглеждат най-тузарски, но няма да се вместиш в бюджета.
    Зеток - http://www.zetok.com/(Румъния и Турция)
Дано съм ти бил от полза. Успех.
iliana - специалист
благодаря, всяка информация ми е полезна
аз в момента захращдам стълбище и още не са направените размерите на вратат-затова проблем с размера няма да имам
на стълбището ще оставям и прозорец-затова остъкление на вратата не мие нужно
от една фирма ми казаха че врата с покритие мдф не издържа на външни условия
засега се двоумя между pvc и метална, макар, че за повечето метални разбрах ,че били вътре с някакъв шперплат
мисля да прибегна до стандартни-практикер или баумакс
gandonov - специалист
iliana написа:
... мисля да прибегна до стандартни...
Едно нещо съм осъзнал. Много важни са стандартите! Затова всеки производител/доставчик/търговец си има негови. :)

Съветът ми е: Съобразявай се само с твоите. Нали става дума за твоят стандарт на живот?
Ако нещо не ти харесва - смени фирмата. Ти ще живееш в тази къща, а не търговеца.

И последен съвет: Изясни какво искаш от вратата? - блиндирана, изолираща, устойчива на дъжд и сняг, "удобна на ежедневно ползване", размери, заключване, остъкляване и т.н.
Така силно ще ограничиш възможностите.
mladkal - майстор
iliana написа:
моля да ми помогнете каква входна врата да избера, става въпрос за къща. искам да издържа на външни условия и да изолира. бюджета ми е 500-600лв. дали да е метална, pvc или нещо друго
Аз си поръчах врата от ДИЗАР-ПЛОДИВ, въпреки, че апаратамента ми е в СтараЗагора. Хората си дойдоха и си я монтираха.
Вратата е плътна -без осткление, понеже е за апартамент в ЖК. Тежка, здрава, надеждна спрямо апаши (съседи имаха опит за нахлуване,нонеуспешен)
Това, което ме грабна в тази порта е, че е добре звуко, топлоизолирана, като в същият момент предлагат голяма гама от цветове. Метална конструкция, сериозно оребрена, с пълнеж (не зная от какво)изапечатана с МДФ. Цената й е с около стотина лева над твоя "таван", но съм сигурен, че си струва паричките. За жалост сайта на фирмата нещо не функционира dizar.com
escutcheon - специалист
gandonov, Разсъжденията ти са абсолютно правилни - казва ти го ключар с осемнадесет годишен стаж. Тези неща аз ги говоря на клиентите си всеки ден, ама никой не чува. С едно само не съм съгласен - вратите на Тунадор за мен са кичозни, а не тузарски, ама то на вкус и цвет....
iliana - специалист
въпреки всички съвети още се чудя
днес гледох в баумакс, метална врата-220лв, с включени каси, брави и т.н, ясно че има някъде уловка, макар, че изглежда прилична
другото което си мисля алуминиева или пвц става ли за входна
housedoktor - майстор
Входната врата трябва стилово и цветово да отговаря на къщата.С какви прозорци си?Какъв стил е къщата?
iliana - специалист
ами аз затова си мисля за пвц
с бяло пвц ми са прозорците,къщата е пръскана мазилка сива, всички врати вкъщи са бели и тази кафявата много не ми се вързва
истината е че това толкова не ме притеснява, а примерно какви проблеми може да ми създаде метална врата, която не е много скъпа
аз съм на мнение, че кайто еши да влиза не можеш го спре, а камо ли в къща-където има много други по-лесни достъпи
интересува ме да изолира и да не се налага да я сменям в близките 10-15 години
та какъв е най-евтиния вариант
housedoktor - майстор
Сама си задаваш отговори:) Поръчвай ПВЦ смело :)

Тема "Входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: