• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Martins - специалист
Как да изчисля колко кг цимент и пясък ще ми трябват за направа на замазка на мазе 3 на 4 метра, дебелина на замазката 5 см.
plamen6100 - специалист
Предварително се извинявам за непрофесиолалния отговор - но и на мен ми стана интересно :) /еладжия съм/ но според мен се намира обема /така се прави при изчисляването на озвучителни тела/ и се получава 60л. или 60кг. материал, нека ме поправят знаещите ако греша
svetliopi44 - Чирак...
Е не е 60кг. а е 0,6 кубика ...
Една нормална стройтелна количка е около 1.16 част от кубика ... на 3 колички пясък една торба от 50кг.цимент и сметката е ясна ... :)
Последна промяна от svetliopi44 на ср юни 24, 2009 11:31 am, променено общо 1 път.
Приятелю Plamen6100,
Как се изчислява обем се учи в отделенията.
3 м х 4м х 0,05 м = 0,60 куб.м
Относителното тегло на пясъка е около 1700 - 1800 кг/куб.м
Следователно:
1700 х 0,6 =1020 кг - т.е. горе-долу 1 тон
Къде са твоите 60 кг ?

Това го пиша, защото и аз съм електричар и се засегнах. Нищо лично !
Martins - специалист
svetliopi44 написа:
Е не е 60кг. а е 0,6 кубика ...
Една нормална стройтелна количка е около 0.16 от кубика ... на 3 колички пясък една торба от 50кг.цимент и сметката е ясна ... :)
Това значи ли, че щом една количка е 0.16 кубика на мен ми трябват приблизително 4 колички материал общо? И щом съотношението трябва да е 3:1.... значи в крайна сметка 3 колички пясък една количка цимент? В последното мнение пише, че ще са нужни 1000кг пясък, три колички не е ли доста по-малко от 1000кг? И ако са вярни горните ми разсъждения за нужните 3 колички пясък и една количка цимент, хайде сега да превърнем тези колички в кг че тези дни отивам да поръчвам материала в Бриколаж. Колко кг пясък и колко кг цимент....мерси предварително =D>
lenko71 - специалист
Колегата vesmak е прав - трябва ти около 1 тон пясък (понеже се продава на тегло, не на обем) и 200 - 250 кг цимент
parvev - специалист
lenko71 написа:
............... и 200 - 250 кг цимент
ленко не бъркаш ли
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пясъка от Бриколаж ли пазарувате? Малий Столицата си е Столица!
Martins - специалист
n_a написа:
Пясъка от Бриколаж ли пазарувате? Малий Столицата си е Столица!
От Бриколаж е удобно, доставят ти го в чувалчета чисто и практично :). Не съм запознат с цени, но не вярвам да е кой знае колко по-скъпо.
Domashen_maistor - специалист
parvev написа:
lenko71 написа:
............... и 200 - 250 кг цимент
ленко не бъркаш ли
баш те толкова си е 8-10 торбета, манечки
  • 1
  • 2

Тема "Замазка на мазе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: