Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
isbul - специалист
Здравейте, имам стара вила, строена 60-те, покрива е заминал и имам идея да се изградят колкони и трегери, плоча, нов покрив и тавански спални. Ще бъда благодарен ако някой от специалистите тук ми помогне с акъл :-D
1. Тъй като на етажа долу сравнително скоро е правен ремонт, има ли вариант плочата да се замени с бетонови плоскоти и с кран да се поставят върху гредите, тип панели или друго?
2. Дали ще е нужен архитектурен проект (може да не се изграждат външни стени, разликата в плана ще е само, че в подпокривното пространство ще има тавански стаи) и ако да, каква е процедурата?
3. Търся си строителна фирма, която се занимава с подобни дейности, за района на София, ако някой може да препоръча....
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Привет.
Вилата едноетажна ли е. С каква конструкция е - стоманобетонна или дървена.
Ако може и нещо снимки да дадеш, ще бъде добре.
Зависи къде се намчира вилата - можеш дса минеш и леко нелегално, стига да нямаш калпави съседи.
Поздрави. :)
isbul - специалист
Едноетажна, тухлена, гредоред, с дължина 8-9м, ширина 7-8м.
Къщата се намира на 20км от София, близо до гр.Елин Пелин, а калпави съседи винаги ще се намерят :lol:
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Еми това което си намислил си е чиста надстройка - променят се градоустройствените показатели и би трябвало да не можеш да минеш без проекти и без разрещение за строеж.
но така нещата доста се усложняват и оскъпяват.
Щом искаш и тавански етаж трябва да се мисли и за достъп до него- външно или вътрешно стълбище.
Новата плоча ще трябва да легне на греди, те не колони завършващи със съответните основи било то ивични или единични.
по принцип можеш да си направиш външни колони и греди и новата плоча да легне на тях, но ще стане грозно поне според мен след това надзид, пояс и дървена покривна конструкция.

Тема "Заместител на бетонна плоча и архитектурен план?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: