Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
reevil - специалист
Замислям да си направя навесче за дърва и инструменти с размери 3 на 4метра и високо 1,7м. ниската част - 2,2метра високата част - едноскатно. Върху ребрата ще накова дъски 2см навсякъде, но не мога да реша с какво да е отгоре :? Най-важното е че искам да може да се стъпва на него-4-5пъти годишно. До него е гараж с ламаринен покрив и по естетически причини варианта с керемиди отпада. Освен ондулин, битумни керемидки и ламарина има ли други, и кои от тези да избера, някакви особности. + и - на всеки тип?
Благодаря!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разсмя ме и после ме замисли "керемиди...ондулин, битумни керемидки и ламарина ", ми май това е. Е, и битумните рулонни.
С каквото и да го направиш, щом основата е здрава, а с тези дъски, при добра конструкция ще е здрава.... Предпочитам OSB, импрегнирано. 122см /244см... с един помощник за нула време ще ги качите и "наковете". По-тежко е, ноо няма разсъхване, няма провисване.
SecondShoe - напреднал
Плевнята ни е с поцинкована ламарина и стана супер.
reevil - специалист
За металните керемиди на листове какво ви е мнението?
Двоумя се между битумни керемидки и метални :?
laki1968 - специалист
reevil написа:
За металните керемиди на листове какво ви е мнението?
Двоумя се между битумни керемидки и метални :?
лично аз съм доволен-изглеждат добре,леки, и бързо се работи с тях..........
mira_koce - помощник
А за борделина какво ви е мнението?
masterrichi - специалист
за битумните керемиди повърхноста трябва да е равна,по добре си сложи поцинкована ламарина 0,5мм.със 5 удара за релеф.Излиза ти около 4,50лв.м2 и се монтира за кратко време.

Тема "с какво да си покрия покрива на навеса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: