• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vpa - специалист
Една малка задачка закачка - така поставена арматурата правилно ли е и нещо допълнително трябва ли да и правя. Тази вечер я заварих на 6 места за арматура на съществуваща плоча.
Отдолу помещението ще бъде кухня, а размерите на плочата ще е 2,60х2,90м. Арматурните железа са Ф10 оребрени и са през 15см. На снимка 2620 най-вдясно ще има колона с размери 35х25см. Вкопаването в стените е 15см. Друго като информация ако требе питайте :-D

Прикачен файл

PIC_2616VV.jpg
PIC_2616VV.jpg (79.07 KиБ) Видяна 5843 пъти

Прикачен файл

PIC_2617VV.jpg
PIC_2617VV.jpg (80.9 KиБ) Видяна 5843 пъти

Прикачен файл

PIC_2618VV.jpg
PIC_2618VV.jpg (79.47 KиБ) Видяна 5843 пъти

Прикачен файл

PIC_2619VV.jpg
PIC_2619VV.jpg (72.8 KиБ) Видяна 5843 пъти

Прикачен файл

PIC_2620VV.jpg
PIC_2620VV.jpg (76.05 KиБ) Видяна 5843 пъти
emil_v r - майстор
Сложи фиксатори , демек подложи нещо 2 см насекъде.
викни арматурист да огледа подпирането отдолу , и направи горна/долна , не знам повече , понеже заспивам .
Това е зле .
Мн. зле.
vpa - специалист
Мдаааа. Казвай какво да направя. Виках арматуристи ама недойдоха - 2 седмици ги чакам уж за 1 час ставало ама никой неиска пари явно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Почакай още някой да ти каже за арматурата. Аз не разбирам. А Ем.Вр. ти обясни според него какво. А това дето е зле нее това от снимките! Той на себе си мръбка. Не го ли опозна?
panalov - специалист
Много си е добре армировката можеш да лееш смело, за тази квадратура даже е много амратурата можеше и с Ф8 да минеш, но и аз съм на принципа да има повече .
От много глава не боли.
vpa - специалист
Фиксатори ще има само че още е рано да ги слагам. Отдолу съм подпрял с хюнибеци и доста стабилни греди - укрепен е отстрани за да не се "плъзне" целия кофраж. Колоната мисля да я лея на части - малко по малко за да не ми се изсипе както долната :sad: . Притеснява ме частта на снимка 2617 че е само с горна армировка - мисля да сложа през 30см по едно желязце. А за тези "усилители" (дето им се вика) заварил съм ги към старата плоча, но са 6 на брой не са ли малко, а за други няма къде да заварям. Да пробия няколко дупки и да набия железа? Давайте мнения, че скоро ще лея, че ми писнаха тия ремонти :evil: искам мастика с рапани на теферич а не арматура и бетон.
inkovsv - специалист
Долната армировка не стига до опорите.Когато се огъват пръти ,половината се оставят прави до опората ,а другата половина се огъват.
kuuuuuul - майстор
Tази армировка смятал ли я е някой или ти си я измислил,прави железа трябва да имаш навсякъде,непременно се консултирай със специалист.А защо изобщо ти е трябвал този бетон?
vpa - специалист
:-D консултирах се с много хора като започнеш от инж. че до работник и всичките казват различно. Така направено е измислено от мен, но и инж. го каза същото. А за бетона ме нави един приятел технически който го командироваха в другия край на страната иначе щеше да удари едно рамо. Ама сега ако падне срутвам всичко и правя с малко винкели и греди.
inkovsv - специалист
Ами ако си отдолу?
  • 1
  • 2

Тема "Арматура???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: